Nederlandse start-up Havelaar presenteert concept car

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De presentatie vond plaats tijdens het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Volgens Niels Visser, algemeen directeur van Havelaar Nederland, moet de Bison eind dit jaar of begin volgend jaar op de Nederlandse markt komen. Er is inmiddels ruimte gereserveerd bij de RDW voor het homologatieproces.

Iedereen

De Bison komt in eerste instantie beschikbaar in een vlootconcept gericht op gemeenten en het bedrijfsleven, aldus Visser. “Ik sluit partners niet uit, maar aanvankelijk voeren wij dit vlootconcept in eigen beheer”. Insteek is daarbij om de prijs zo laag mogelijk te houden. “Wij willen elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen”, zegt Visser. Gevraagd naar een indicatie van de prijs geeft hij onder voorbehoud een orde van grootte van 40 duizend euro.

SUV

In 2016 kondigde Visser aan dat Havelaar een deelautoproject opzet in de gemeente waar het bedrijf gevestigd is, Goes. “Ik ben mijn best aan het doen om dat eind dit jaar of begin volgend jaar op poten te zetten”, zegt Visser daarover. “Ik ben afhankelijk van de Canadese partners.” Visser, die niet de naam van zijn partner wil prijsgeven, zegt ook met de gemeentes Middelburg, Rotterdam en Breda gesproken te hebben over introductie van het deelautoconcept.

Op de vraag of een pickuptruck als de Bison het geëigende voertuig is voor een stedelijk deelautoconcept antwoordt Visser dat Havelaar ook werkt aan de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven suv. Wanneer daar een prototype van verschijnt en wanneer die in productie gaat kan hij niets zeggen. “Ik heb dat niet in de hand, dat ligt in Canada.”

Nederlandse start-up Havelaar presenteert concept car | Fleet&Mobility

Nederlandse start-up Havelaar presenteert concept car

Sjoerd van der Linden Sjoerd van der Linden
• Laatste update:

De presentatie vond plaats tijdens het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Volgens Niels Visser, algemeen directeur van Havelaar Nederland, moet de Bison eind dit jaar of begin volgend jaar op de Nederlandse markt komen. Er is inmiddels ruimte gereserveerd bij de RDW voor het homologatieproces.

Iedereen

De Bison komt in eerste instantie beschikbaar in een vlootconcept gericht op gemeenten en het bedrijfsleven, aldus Visser. “Ik sluit partners niet uit, maar aanvankelijk voeren wij dit vlootconcept in eigen beheer”. Insteek is daarbij om de prijs zo laag mogelijk te houden. “Wij willen elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen”, zegt Visser. Gevraagd naar een indicatie van de prijs geeft hij onder voorbehoud een orde van grootte van 40 duizend euro.

SUV

In 2016 kondigde Visser aan dat Havelaar een deelautoproject opzet in de gemeente waar het bedrijf gevestigd is, Goes. “Ik ben mijn best aan het doen om dat eind dit jaar of begin volgend jaar op poten te zetten”, zegt Visser daarover. “Ik ben afhankelijk van de Canadese partners.” Visser, die niet de naam van zijn partner wil prijsgeven, zegt ook met de gemeentes Middelburg, Rotterdam en Breda gesproken te hebben over introductie van het deelautoconcept.

Op de vraag of een pickuptruck als de Bison het geëigende voertuig is voor een stedelijk deelautoconcept antwoordt Visser dat Havelaar ook werkt aan de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven suv. Wanneer daar een prototype van verschijnt en wanneer die in productie gaat kan hij niets zeggen. “Ik heb dat niet in de hand, dat ligt in Canada.”