Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Foto: Autodelen.info

Dat meldt de gemeente Tilburg vandaag.

In totaal zijn er 38 organisaties aangesloten bij de Green Deal, die de groei van autodelen in Nederland moet versnellen door samenwerking en kennisdeling. Tilburg, op de zesde plek van grootste steden in Nederland, ziet autodelen vooral als onderdeel van een toekomstbestendig duurzaam mobiliteitsbeleid.

De Green Deal Autodelen publiceerde afgelopen mei onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat zowel elektrisch rijden als deelauto’s lonkende perspectieven biedt, maar voor het delen van elektrische auto’s is voorlopig nog geen business case. Deze maand heeft Hyundai echter honderd elektrische deelauto’s in Amsterdam geplaatst.

Doel nog niet in zicht

Het doel van de Green Deal Autodelen is in 2018 al 100 duizend deelauto’s op de weg te hebben. Op dit moment zijn er 30 duizend beschikbare deelauto’s. Het doel is nog niet in zicht, maar de vaart zit er in: Crow-Kpvv rekende uit dat er in het voorjaar al 23 procent meer deelauto’s rondrijden dan vorig jaar.

De gemeente Tilburg belooft de gemeentegrenzen open te stellen voor deelautoconcepten en informeert inwoners en bedrijven de komende tijd actief over de voordelen van autodelen.

Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal | Fleet&Mobility

Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Foto: Autodelen.info

Dat meldt de gemeente Tilburg vandaag.

In totaal zijn er 38 organisaties aangesloten bij de Green Deal, die de groei van autodelen in Nederland moet versnellen door samenwerking en kennisdeling. Tilburg, op de zesde plek van grootste steden in Nederland, ziet autodelen vooral als onderdeel van een toekomstbestendig duurzaam mobiliteitsbeleid.

De Green Deal Autodelen publiceerde afgelopen mei onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat zowel elektrisch rijden als deelauto’s lonkende perspectieven biedt, maar voor het delen van elektrische auto’s is voorlopig nog geen business case. Deze maand heeft Hyundai echter honderd elektrische deelauto’s in Amsterdam geplaatst.

Doel nog niet in zicht

Het doel van de Green Deal Autodelen is in 2018 al 100 duizend deelauto’s op de weg te hebben. Op dit moment zijn er 30 duizend beschikbare deelauto’s. Het doel is nog niet in zicht, maar de vaart zit er in: Crow-Kpvv rekende uit dat er in het voorjaar al 23 procent meer deelauto’s rondrijden dan vorig jaar.

De gemeente Tilburg belooft de gemeentegrenzen open te stellen voor deelautoconcepten en informeert inwoners en bedrijven de komende tijd actief over de voordelen van autodelen.