Mobiliteitsoplossingen

Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal

Foto: Autodelen.info

De gemeente Tilburg heeft de Green Deal Autodelen ondertekend. Het is de achtste gemeente die zich aan de Green Deal conformeert.

Dat meldt de gemeente Tilburg vandaag.

In totaal zijn er 38 organisaties aangesloten bij de Green Deal, die de groei van autodelen in Nederland moet versnellen door samenwerking en kennisdeling. Tilburg, op de zesde plek van grootste steden in Nederland, ziet autodelen vooral als onderdeel van een toekomstbestendig duurzaam mobiliteitsbeleid.

De Green Deal Autodelen publiceerde afgelopen mei onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat zowel elektrisch rijden als deelauto’s lonkende perspectieven biedt, maar voor het delen van elektrische auto’s is voorlopig nog geen business case. Deze maand heeft Hyundai echter honderd elektrische deelauto’s in Amsterdam geplaatst.

Doel nog niet in zicht

Het doel van de Green Deal Autodelen is in 2018 al 100 duizend deelauto’s op de weg te hebben. Op dit moment zijn er 30 duizend beschikbare deelauto’s. Het doel is nog niet in zicht, maar de vaart zit er in: Crow-Kpvv rekende uit dat er in het voorjaar al 23 procent meer deelauto’s rondrijden dan vorig jaar.

De gemeente Tilburg belooft de gemeentegrenzen open te stellen voor deelautoconcepten en informeert inwoners en bedrijven de komende tijd actief over de voordelen van autodelen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Gemeente Tilburg sluit aan bij autodeel-deal

Foto: Autodelen.info

De gemeente Tilburg heeft de Green Deal Autodelen ondertekend. Het is de achtste gemeente die zich aan de Green Deal conformeert.

Dat meldt de gemeente Tilburg vandaag.

In totaal zijn er 38 organisaties aangesloten bij de Green Deal, die de groei van autodelen in Nederland moet versnellen door samenwerking en kennisdeling. Tilburg, op de zesde plek van grootste steden in Nederland, ziet autodelen vooral als onderdeel van een toekomstbestendig duurzaam mobiliteitsbeleid.

De Green Deal Autodelen publiceerde afgelopen mei onderzoeksresultaten waaruit blijkt dat zowel elektrisch rijden als deelauto’s lonkende perspectieven biedt, maar voor het delen van elektrische auto’s is voorlopig nog geen business case. Deze maand heeft Hyundai echter honderd elektrische deelauto’s in Amsterdam geplaatst.

Doel nog niet in zicht

Het doel van de Green Deal Autodelen is in 2018 al 100 duizend deelauto’s op de weg te hebben. Op dit moment zijn er 30 duizend beschikbare deelauto’s. Het doel is nog niet in zicht, maar de vaart zit er in: Crow-Kpvv rekende uit dat er in het voorjaar al 23 procent meer deelauto’s rondrijden dan vorig jaar.

De gemeente Tilburg belooft de gemeentegrenzen open te stellen voor deelautoconcepten en informeert inwoners en bedrijven de komende tijd actief over de voordelen van autodelen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink