Snappcar en Allianz verhogen eigen risico om fraude te bestrijden

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Wie het eigen risico wil verlagen is een stuk duurder uit per dag bij Snappcar. (Foto: Snapcar)

In de voorwaarden van Snappcar is te lezen: ‘om schades te voorkomen en nieuwe huurders bewuster met jouw auto om te laten gaan, wordt het eigen risico verhoogd met 500 euro bij een eerste boeking. Uit het verleden is namelijk gebleken dat huurders die voor het eerst een auto huren, relatief vaker schade rijden. Deze verhoging is af te kopen tot een minimum van 250 euro.’ Het afkopen van het eigen risico kost minimaal 17,50 euro per dag en maximaal 37,50 euro per dag.

Bovendien krijgen auto’s ouder dan tien jaar in geval van total loss rijden nog maar 750 euro uitgekeerd, met een max van 1.250 bij uitzonderingen.

Tegen het FD zegt een woordvoerder van Snappcar dat verhuurders al bestaande schades proberen te claimen bij de verzekeraar op basis van een kleine schade die is ontstaan tijdens de verhuur. Zo kan een schade die een particulier ruim duizend euro zou kosten, voor een paar tientjes worden opgelost.

De hoogte van het eigen risico is bij Snappcar verdeeld in drie prijscategorieën. Voor auto’s die te huur aan worden geboden tegen een dagprijs van 0 tot 62,50 euro geldt een eigen risico van 750 euro. Bij huurprijzen tussen 62,50 en 92,50 euro geldt 1.000 euro eigen risico. De duurste categorie: auto’s die 92,50 euro per dag of meer kosten geldt 1.250 euro eigen risico. Voor eerste boekingen komt daar nu dus nog 500 euro bovenop.

Snappcar en Allianz verhogen eigen risico om fraude te bestrijden | Fleet&Mobility

Snappcar en Allianz verhogen eigen risico om fraude te bestrijden

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Wie het eigen risico wil verlagen is een stuk duurder uit per dag bij Snappcar.
Wie het eigen risico wil verlagen is een stuk duurder uit per dag bij Snappcar. (Foto: Snapcar)

In de voorwaarden van Snappcar is te lezen: ‘om schades te voorkomen en nieuwe huurders bewuster met jouw auto om te laten gaan, wordt het eigen risico verhoogd met 500 euro bij een eerste boeking. Uit het verleden is namelijk gebleken dat huurders die voor het eerst een auto huren, relatief vaker schade rijden. Deze verhoging is af te kopen tot een minimum van 250 euro.’ Het afkopen van het eigen risico kost minimaal 17,50 euro per dag en maximaal 37,50 euro per dag.

Bovendien krijgen auto’s ouder dan tien jaar in geval van total loss rijden nog maar 750 euro uitgekeerd, met een max van 1.250 bij uitzonderingen.

Tegen het FD zegt een woordvoerder van Snappcar dat verhuurders al bestaande schades proberen te claimen bij de verzekeraar op basis van een kleine schade die is ontstaan tijdens de verhuur. Zo kan een schade die een particulier ruim duizend euro zou kosten, voor een paar tientjes worden opgelost.

De hoogte van het eigen risico is bij Snappcar verdeeld in drie prijscategorieën. Voor auto’s die te huur aan worden geboden tegen een dagprijs van 0 tot 62,50 euro geldt een eigen risico van 750 euro. Bij huurprijzen tussen 62,50 en 92,50 euro geldt 1.000 euro eigen risico. De duurste categorie: auto’s die 92,50 euro per dag of meer kosten geldt 1.250 euro eigen risico. Voor eerste boekingen komt daar nu dus nog 500 euro bovenop.