Utrecht Centraal opnieuw drukste treinstation

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedroeg in 2017 ongeveer 1,3 miljoen. (Foto: NS)

Uit een telling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) blijkt dat station Utrecht Centraal net als in 2016 ook in 2017 het drukste station van Nederland was. Ruim 186 duizend mensen stapten er in of uit.

Utrecht Centraal wordt op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal dat sneller groeit met 6 procent naar 184 duizend in- en uitstappers. De groei op de vijf grootste stations (Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Schiphol Airport) is gemiddeld 5 procent.

Grootste stijger

Van de vijf grootste stations blijkt dat Schiphol Airport de grootste stijger is. De drukte op het treinstation bij de luchthaven steeg met 9 procent naar 86 duizend in- en uitstappers. Die stijging heeft direct te maken met de grote groei van de luchthaven. Ook Amsterdam Zuid doet het goed, met ongeveer 54.500 in- en uitstappers per dag is hier een groei te zien van 20 procent. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het gebied en de aanpassingen naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling 2017. Door de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn wordt verwacht dat de groei verder doorzet.

Grootste daler

Dordrecht Zuid zag het aantal in- en uitstappers fors dalen, namelijk met 18 procent naar ruim 1.000 per dag. Dat komt volgens de NS door aanpassingen in de dienstregeling.

Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedroeg in 2017 ongeveer 1,3 miljoen. De stijging van het aantal in- en uitstappers concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden. De groei op de gemiddelde werkdag is in de spits groter dan in de dalperiode.

Utrecht Centraal opnieuw drukste treinstation | Fleet&Mobility

Utrecht Centraal opnieuw drukste treinstation

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedroeg in 2017 ongeveer 1,3 miljoen. (Foto: NS)

Uit een telling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) blijkt dat station Utrecht Centraal net als in 2016 ook in 2017 het drukste station van Nederland was. Ruim 186 duizend mensen stapten er in of uit.

Utrecht Centraal wordt op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal dat sneller groeit met 6 procent naar 184 duizend in- en uitstappers. De groei op de vijf grootste stations (Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Schiphol Airport) is gemiddeld 5 procent.

Grootste stijger

Van de vijf grootste stations blijkt dat Schiphol Airport de grootste stijger is. De drukte op het treinstation bij de luchthaven steeg met 9 procent naar 86 duizend in- en uitstappers. Die stijging heeft direct te maken met de grote groei van de luchthaven. Ook Amsterdam Zuid doet het goed, met ongeveer 54.500 in- en uitstappers per dag is hier een groei te zien van 20 procent. Dit heeft te maken met de ontwikkeling van het gebied en de aanpassingen naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling 2017. Door de ingebruikname van de Noord/Zuidlijn wordt verwacht dat de groei verder doorzet.

Grootste daler

Dordrecht Zuid zag het aantal in- en uitstappers fors dalen, namelijk met 18 procent naar ruim 1.000 per dag. Dat komt volgens de NS door aanpassingen in de dienstregeling.

Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedroeg in 2017 ongeveer 1,3 miljoen. De stijging van het aantal in- en uitstappers concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden. De groei op de gemiddelde werkdag is in de spits groter dan in de dalperiode.