Aantal gebruikers Car2go Amsterdam groeit 30 procent

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Car2Go

Deelautoconcept Car2go heeft in Amsterdam een goed jaar achter de rug, meldt het bedrijf. In 2018 groeide het aantal Nederlandse gebruikers met 30 procent naar 67 duizend. Bovendien kwam er een uitbreiding naar Schiphol.  

Car2go, het deelautoconcept van Daimler waar inmiddels ook BMW in participeert, begon zeven jaar geleden met elektrische deelauto’s in Amsterdam. Langzaam groeit ook het aantal auto’s: van 300 Smarts in het begin zijn het er nu 350, meldt Car2go. In zeven jaar tijd hebben de gebruikers van Car2go 21,4 miljoen elektrische kilometers in Amsterdam gereden. Vooral het afgelopen jaar pakten steeds meer mensen een elektrische Smart; toen werden er zo’n 4,6 miljoen kilometers afgelegd. Dat is een groei van 27 procent ten opzichte van 2017. Lees hier: Fabrikanten worstelen met deelautoconcepten.

Meer dan 1.100 bedrijven maken gebruik van Car2go in Amsterdam en dit aantal blijft stijgen, meldt het bedrijf. Wereldwijd steeg het aantal zakelijke gebruikers dit jaar met ruim 40 procent.

Car2go wilde nog niet melden of het deelautoconcept met de groei ook al winstgevend is geworden. De begin 2017 voorgenomen ambitie om uit te breiden naar andere Nederlandse steden is in elk geval niet gerealiseerd. Hyundai trok begin deze maand de stekker uit het vergelijkbare concept met Ionic’s.

Renault heeft juist aangekondigd komend jaar zelf een deelautoconcept te starten in Amsterdam, met 200 elektrische Zoe’s.

Aantal gebruikers Car2go Amsterdam groeit 30 procent | Fleet&Mobility

Aantal gebruikers Car2go Amsterdam groeit 30 procent

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Car2Go

Deelautoconcept Car2go heeft in Amsterdam een goed jaar achter de rug, meldt het bedrijf. In 2018 groeide het aantal Nederlandse gebruikers met 30 procent naar 67 duizend. Bovendien kwam er een uitbreiding naar Schiphol.  

Car2go, het deelautoconcept van Daimler waar inmiddels ook BMW in participeert, begon zeven jaar geleden met elektrische deelauto’s in Amsterdam. Langzaam groeit ook het aantal auto’s: van 300 Smarts in het begin zijn het er nu 350, meldt Car2go. In zeven jaar tijd hebben de gebruikers van Car2go 21,4 miljoen elektrische kilometers in Amsterdam gereden. Vooral het afgelopen jaar pakten steeds meer mensen een elektrische Smart; toen werden er zo’n 4,6 miljoen kilometers afgelegd. Dat is een groei van 27 procent ten opzichte van 2017. Lees hier: Fabrikanten worstelen met deelautoconcepten.

Meer dan 1.100 bedrijven maken gebruik van Car2go in Amsterdam en dit aantal blijft stijgen, meldt het bedrijf. Wereldwijd steeg het aantal zakelijke gebruikers dit jaar met ruim 40 procent.

Car2go wilde nog niet melden of het deelautoconcept met de groei ook al winstgevend is geworden. De begin 2017 voorgenomen ambitie om uit te breiden naar andere Nederlandse steden is in elk geval niet gerealiseerd. Hyundai trok begin deze maand de stekker uit het vergelijkbare concept met Ionic’s.

Renault heeft juist aangekondigd komend jaar zelf een deelautoconcept te starten in Amsterdam, met 200 elektrische Zoe’s.