BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Daimler

BMW en Daimler maakten in maart al bekend de mobiliteitsdiensten in een gezamenlijke joint venture onder te willen brengen. Nu hebben ook de Amerikaanse mededingingsautoriteiten dit plan goedgekeurd, melden beide bedrijven in een persbericht. Belangrijkste onderdeel zijn de autodeeldiensten: Daimler is op dit moment wereldwijd actief met Drivenow, BMW met Car2go, Dat concept is ook in Amsterdam actief en maakte deze week een forse groei voor 2018 bekend. 

Het is nog niet bekend of de bestaande concepten worden vervangen of dat er een nieuwe naam naast komt. De gezamenlijke joint venture gaat in het eerste kwartaal van 2019 bekendmaken wat de vervolgstappen zijn.

De volgende concepten worden in de fusie betrokken:

– Carsharing van Drivenow en Car2go

– Mobiliteitsconcepten Moovel en Reachnow

– Taxiconcepten Mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi en Beat

– Parkeerconcepten Parknow en Parkmobile Group/Parkmobile LLC

– Oplaadsystemen Chargenow en Digital Charging Solutions.

BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen | Fleet&Mobility

BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Daimler

BMW en Daimler maakten in maart al bekend de mobiliteitsdiensten in een gezamenlijke joint venture onder te willen brengen. Nu hebben ook de Amerikaanse mededingingsautoriteiten dit plan goedgekeurd, melden beide bedrijven in een persbericht. Belangrijkste onderdeel zijn de autodeeldiensten: Daimler is op dit moment wereldwijd actief met Drivenow, BMW met Car2go, Dat concept is ook in Amsterdam actief en maakte deze week een forse groei voor 2018 bekend. 

Het is nog niet bekend of de bestaande concepten worden vervangen of dat er een nieuwe naam naast komt. De gezamenlijke joint venture gaat in het eerste kwartaal van 2019 bekendmaken wat de vervolgstappen zijn.

De volgende concepten worden in de fusie betrokken:

– Carsharing van Drivenow en Car2go

– Mobiliteitsconcepten Moovel en Reachnow

– Taxiconcepten Mytaxi, Chauffeur Privé, Clever Taxi en Beat

– Parkeerconcepten Parknow en Parkmobile Group/Parkmobile LLC

– Oplaadsystemen Chargenow en Digital Charging Solutions.