Nieuw Amsterdams deelautoproject zet 200 Renaults Zoe in

Maarten Maarten
• Laatste update:
Vanaf januari gaan er 200 elektrische Renault Zoe deelauto's rijden in Amsterdam (foto: Renault)

In januari start in Amsterdam een nieuw deelautoproject met 200 elektrische Renaults Zoe, meldt Renault in een persbericht. De auto’s worden door heel Amsterdam geplaatst bij onder meer OV-stations, waarna ze overal binnen de parkeerzone in Amsterdam door de gebruikers achtergelaten mogen worden.

De ambitie is om na Amsterdam ook deelautoprojecten uit te rollen in andere grote steden in Nederland.

Renault Nederland wil nog niet bekend maken onder welke naam de deelautoservice gaat starten en of Renault deze zelf gaat exploiteren. In oktober startte het bedrijf in Parijs een deelautoservice met Renaults Zoe en Twizy, onder de naam Moov’in.Paris. 

Met het Amsterdamse deelautoproject gaat Renault de concurrentie aan met de twee elektrische deelautoprojecten die er al zijn. In de hoofdstad rijden 300 Smarts van Car2Go, een initiatief van Daimler uit 2011. Sinds maart wordt Car2Go gezamelijk door Daimler en BMW gedragen. En eind 2017 begon Hyundai een autodeelservice in Amsterdam met honderd elektrische Ioniqs.

Nieuw Amsterdams deelautoproject zet 200 Renaults Zoe in | Fleet&Mobility

Nieuw Amsterdams deelautoproject zet 200 Renaults Zoe in

Maarten Maarten
• Laatste update:
Vanaf januari gaan er 200 elektrische Renault Zoe deelauto's rijden in Amsterdam (foto: Renault)

In januari start in Amsterdam een nieuw deelautoproject met 200 elektrische Renaults Zoe, meldt Renault in een persbericht. De auto’s worden door heel Amsterdam geplaatst bij onder meer OV-stations, waarna ze overal binnen de parkeerzone in Amsterdam door de gebruikers achtergelaten mogen worden.

De ambitie is om na Amsterdam ook deelautoprojecten uit te rollen in andere grote steden in Nederland.

Renault Nederland wil nog niet bekend maken onder welke naam de deelautoservice gaat starten en of Renault deze zelf gaat exploiteren. In oktober startte het bedrijf in Parijs een deelautoservice met Renaults Zoe en Twizy, onder de naam Moov’in.Paris. 

Met het Amsterdamse deelautoproject gaat Renault de concurrentie aan met de twee elektrische deelautoprojecten die er al zijn. In de hoofdstad rijden 300 Smarts van Car2Go, een initiatief van Daimler uit 2011. Sinds maart wordt Car2Go gezamelijk door Daimler en BMW gedragen. En eind 2017 begon Hyundai een autodeelservice in Amsterdam met honderd elektrische Ioniqs.