Tomtom sluit navigatiesysteem aan op Internet of Things

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Nieuw Tomtom-systeem heeft meer functies. (Foto: Tomtom)

Het Nederlandse navigatiebedrijf Tomtom introduceert vandaag een nieuwe product: de Tomtom Go Premium. Zo laat het bedrijf weten. Behalve navigatie- en verkeersinformatie, zijn nog een aantal nieuwe functies aan het systeem toegevoegd. Met de IFTTT (If This Then That)-integratie kunnen bestuurders bijvoorbeeld ook verbinding maken met apparaten in huis of communiceren met persoonlijke, digitale assistenten of afspraken synchroniseren en meldingen ontvangen. “We hebben nagedacht over elke stap in de reis die een bestuurder aflegt en de ervaringen van de bestuurder voor en na het instappen in de auto verrijkt”, aldus Mike Schoofs, managing director bij Tomtom Consumer.

Onlangs verkocht Tomtom de telematica-divisie aan Bridgestone om zich volledig te kunnen toeleggen op locatietechnologie. Het navigatiebedrijf had de afgelopen periode met forse concurrentie te maken in de markt voor navigatiediensten, mede omdat Google zich steeds meer in dit segment begeeft.

Tomtom sluit navigatiesysteem aan op Internet of Things | Fleet&Mobility

Tomtom sluit navigatiesysteem aan op Internet of Things

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Nieuw Tomtom-systeem heeft meer functies. (Foto: Tomtom)

Het Nederlandse navigatiebedrijf Tomtom introduceert vandaag een nieuwe product: de Tomtom Go Premium. Zo laat het bedrijf weten. Behalve navigatie- en verkeersinformatie, zijn nog een aantal nieuwe functies aan het systeem toegevoegd. Met de IFTTT (If This Then That)-integratie kunnen bestuurders bijvoorbeeld ook verbinding maken met apparaten in huis of communiceren met persoonlijke, digitale assistenten of afspraken synchroniseren en meldingen ontvangen. “We hebben nagedacht over elke stap in de reis die een bestuurder aflegt en de ervaringen van de bestuurder voor en na het instappen in de auto verrijkt”, aldus Mike Schoofs, managing director bij Tomtom Consumer.

Onlangs verkocht Tomtom de telematica-divisie aan Bridgestone om zich volledig te kunnen toeleggen op locatietechnologie. Het navigatiebedrijf had de afgelopen periode met forse concurrentie te maken in de markt voor navigatiediensten, mede omdat Google zich steeds meer in dit segment begeeft.