Koers Fastned explodeert na beursgang

Maarten Maarten
• Laatste update:
Fastned: wel naar de beurs, geen nieuwe aandelenuitgifte (foto: Fastned)

Fastned, het Nederlandse bedrijf dat werkt aan een Europees netwerk van laadstations voor elektrische auto’s, werd vandaag genoteerd aan de Amsterdamse Euronext. In de uren na de beursgang steeg de koers van 11 naar ruim 31 euro, een stijging van bijna 200 procent. 

Volgens analisten heeft de stijging te maken met het feit dat er maar weinig te verhandelen aandelen zijn. Het bedrijf besloot gisteren om geen nieuwe aandelen uit te geven. Vorige week nog meldde het bedrijf voor ongeveer 27 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven, maar die emissie wordt “uitgesteld in verband met markt-gerelateerde omstandigheden, waaronder de toegenomen onzekerheid deze week over het kabinetsbeleid aangaande de stimulering van elektrisch rijden”, schrijft het bedrijf op de website. Ook de respons vanuit beleggers in de afgelopen dagen wordt genoemd als reden om de emissie uit te stellen.

Maandag werd het gerucht bekend dat het kabinet de aankoopsubsidie voor EV’s van de voorgenomen 6.000 euro naar 3.000 euro zou verlagen en de fiscale bijtelling op EV’s zou willen verhogen. 

Koers Fastned explodeert na beursgang | Fleet&Mobility

Koers Fastned explodeert na beursgang

Maarten Maarten
• Laatste update:
Fastned: wel naar de beurs, geen nieuwe aandelenuitgifte (foto: Fastned)

Fastned, het Nederlandse bedrijf dat werkt aan een Europees netwerk van laadstations voor elektrische auto’s, werd vandaag genoteerd aan de Amsterdamse Euronext. In de uren na de beursgang steeg de koers van 11 naar ruim 31 euro, een stijging van bijna 200 procent. 

Volgens analisten heeft de stijging te maken met het feit dat er maar weinig te verhandelen aandelen zijn. Het bedrijf besloot gisteren om geen nieuwe aandelen uit te geven. Vorige week nog meldde het bedrijf voor ongeveer 27 miljoen euro aan nieuwe aandelen uit te geven, maar die emissie wordt “uitgesteld in verband met markt-gerelateerde omstandigheden, waaronder de toegenomen onzekerheid deze week over het kabinetsbeleid aangaande de stimulering van elektrisch rijden”, schrijft het bedrijf op de website. Ook de respons vanuit beleggers in de afgelopen dagen wordt genoemd als reden om de emissie uit te stellen.

Maandag werd het gerucht bekend dat het kabinet de aankoopsubsidie voor EV’s van de voorgenomen 6.000 euro naar 3.000 euro zou verlagen en de fiscale bijtelling op EV’s zou willen verhogen.