BNP Paribas: Benzinemotor op termijn onrendabel

 Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
• Laatste update:
De benzineauto's verliezen concurrentiepositie met EV's. (Foto: Shutterstock)

Vanwege zijn enorme omvang zal de oliesector nog circa 25 jaar concurrerend zijn, maar daarna is die achterhaald door duurzaam geproduceerde energie. Dat voorspelt Mark Lewis, global head sustainability research bij de Franse bank BNP Paribas, in zijn white paper. De benzinemotor heeft dan ook geen bestaansrecht meer. Volgens de bank zou de olieprijs moeten dalen tot 10 euro per vat om benzineauto’s concurrerend te houden ten opzichte van EV’s. Bij de huidige olieprijs van 60 euro per olievat verliest de benzineauto’s op lange termijn zijn concurrentiepositie. 

Lees verder op Automotive Management.