Japanse fabrikanten samen in connected car

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De fabrikanten hebben een overeenkomst gesloten waardoor zij hun eigen technologie integreren in de basiscommunicatietechniek, die is ontworpen door Toyota. Vanuit het basiscommunicatiesysteem werken zij aan toekomstige connected cars die gemeenschappelijke verbindingsspecificaties hebben. Dit geldt zowel voor de netwerken als het voertuigcommunicatiesysteem. Voertuigdata is een heet hangijzer, zo onderzoekt de Autoriteit Persoonsgegevens dataregulering door autofabrikanten terwijl de Europese privacywaakhond een data-delete-knop adviseert in de connected car.

Door samen te werken verwachten de fabrikant dat de ontwikkelingskosten per bedrijf omlaag gaan en de systeembediening en upgrades worden vereenvoudigd.