Utrecht opent deelautohub op Centraal Station

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vlnr: Lot van Hooijdonk (Wethouder Mobiliteit, Energie en Groen van Gemeente Utrecht), Robin Berg (WeDriveSolar) en Hans de Penning (Amber). (Foto: Gemeente Utrecht)

Direct onder het Jaarbeursplein zijn deelauto’s te vinden van Sixt Share, We Drive Solar en Amber. De toegang tot de garage ligt op 100 meter loopafstand van de stationshal waarmee de gemeente de toegang tot het deelautopunt probeert te stimuleren. “Dit deelautopunt past in de doelstelling van de stad om de toegankelijkheid van onze volle stad te vergroten en dat ook nog eens op een duurzame manier te doen”, aldus Lot van Hooijdonk, wethouder mobiliteit, energie en groen van Utrecht.

Volgens de gemeente is het belangrijk dat reizigers niet alleen makkelijk kunnen overstappen op trein en bus, maar ook makkelijk hun reis kunnen vervolgen met een deelauto.

“Flexibele mobiliteit, waarbij mensen onbezorgd van A naar B kunnen reizen met verschillende publieke vervoersmiddelen, is het toverwoord”, meent Sybren Mensink, operationeel directeur Sixt Benelux. “Dit deelautopunt op het drukste knooppunt van Nederland is een goed voorbeeld van flexibilisering van mobiliteit.”

Utrecht opent deelautohub op Centraal Station | Fleet&Mobility

Utrecht opent deelautohub op Centraal Station

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Vlnr: Lot van Hooijdonk (Wethouder Mobiliteit, Energie en Groen van Gemeente Utrecht), Robin Berg (WeDriveSolar) en Hans de Penning (Amber). (Foto: Gemeente Utrecht)

Direct onder het Jaarbeursplein zijn deelauto’s te vinden van Sixt Share, We Drive Solar en Amber. De toegang tot de garage ligt op 100 meter loopafstand van de stationshal waarmee de gemeente de toegang tot het deelautopunt probeert te stimuleren. “Dit deelautopunt past in de doelstelling van de stad om de toegankelijkheid van onze volle stad te vergroten en dat ook nog eens op een duurzame manier te doen”, aldus Lot van Hooijdonk, wethouder mobiliteit, energie en groen van Utrecht.

Volgens de gemeente is het belangrijk dat reizigers niet alleen makkelijk kunnen overstappen op trein en bus, maar ook makkelijk hun reis kunnen vervolgen met een deelauto.

“Flexibele mobiliteit, waarbij mensen onbezorgd van A naar B kunnen reizen met verschillende publieke vervoersmiddelen, is het toverwoord”, meent Sybren Mensink, operationeel directeur Sixt Benelux. “Dit deelautopunt op het drukste knooppunt van Nederland is een goed voorbeeld van flexibilisering van mobiliteit.”