EVbox ziet af van beursgang

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: EVBox

De beursgang had door een fusie met TPG Pace Beneficial Finance moeten plaatsvinden. Beide bedrijven laten nu weten voorlopig af te zien van de fusie. Over de redenen worden geen uitspraken gedaan. 

De beursgang werd eerder al uitgesteld omdat EVbox-moeder Engie niet in staat was om de juiste jaarcijfers van de laadpaaldochter te geven. Daarop trokken enkele investeerders zich terug, meldde het FD. 

EVBox kondigde eind vorig jaar aan dat het naar de beurs wilde via een fusie met een ‘special purposed acquisition company’ (SPAC) van TPG Pace Group. De fusie met de SPAC zou de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) opleveren. Dit bedrag zou het bedrijf gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika.

EVbox is net als Newmotion, Alfen, Allego, Ecotap, Fatned en Allego in Nederland opgericht. Shell kocht eerder Newmotion, Allego werkt aan een beursnotering in New York, eveneens via een SPAC. En Fastned ging vorig jaar naar de beurs en is inmiddels ruim 800 miljoen euro waard. 

EVbox ziet af van beursgang | Fleet&Mobility

EVbox ziet af van beursgang

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: EVBox

De beursgang had door een fusie met TPG Pace Beneficial Finance moeten plaatsvinden. Beide bedrijven laten nu weten voorlopig af te zien van de fusie. Over de redenen worden geen uitspraken gedaan. 

De beursgang werd eerder al uitgesteld omdat EVbox-moeder Engie niet in staat was om de juiste jaarcijfers van de laadpaaldochter te geven. Daarop trokken enkele investeerders zich terug, meldde het FD. 

EVBox kondigde eind vorig jaar aan dat het naar de beurs wilde via een fusie met een ‘special purposed acquisition company’ (SPAC) van TPG Pace Group. De fusie met de SPAC zou de laadpaalleverancier naar verwachting 425 miljoen dollar (350 miljoen euro) opleveren. Dit bedrag zou het bedrijf gebruiken voor productontwikkeling en expansie in Europa en Noord-Amerika.

EVbox is net als Newmotion, Alfen, Allego, Ecotap, Fatned en Allego in Nederland opgericht. Shell kocht eerder Newmotion, Allego werkt aan een beursnotering in New York, eveneens via een SPAC. En Fastned ging vorig jaar naar de beurs en is inmiddels ruim 800 miljoen euro waard.