Mobiliteitsoplossingen

Pilot in Amsterdam met taxi op waterstof

De komende zes maanden rijdt deze Toyota Mirai door Amsterdam als taxi (foto: Toyota)

Rentacab start in Amsterdam een pilot met een waterstof-elektrische Toyota Mirai. Het bedrijf verhuurt al langer elektrische taxi’s aan taxichauffeurs, die zo zonder vaste lasten elektrisch kunnen rijden. Nu start er een pilot van zes maanden, in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota Nederland. Dat meldt Toyota.

Er wordt één Toyota Mirai op waterstof ingezet. Deze kan gebruikt worden door alle aan Rentacab deelnemende chauffeurs en maakt zo in korte tijd een maximaal aantal kilometers.

Brandstofcel

De Toyota tankt waterstof, dat in een brandstofcel wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. De aandrijving van de auto is elektrisch. Daardoor is er geen lokale uitstoot. Shell zorgt bij deze pilot voor groen gecertificeerde waterstof. Het resultaat is emissievrij rijden zonder het elektriciteitsnet te belasten en grote batterijpakketten op te laden. 

Rijden op waterstof heeft de toekomst, denken veel mensen. Het aantal laadstations is echter nog heel beperkt

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten
Pilot in Amsterdam met taxi op waterstof | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Pilot in Amsterdam met taxi op waterstof

De komende zes maanden rijdt deze Toyota Mirai door Amsterdam als taxi (foto: Toyota)

Rentacab start in Amsterdam een pilot met een waterstof-elektrische Toyota Mirai. Het bedrijf verhuurt al langer elektrische taxi’s aan taxichauffeurs, die zo zonder vaste lasten elektrisch kunnen rijden. Nu start er een pilot van zes maanden, in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota Nederland. Dat meldt Toyota.

Er wordt één Toyota Mirai op waterstof ingezet. Deze kan gebruikt worden door alle aan Rentacab deelnemende chauffeurs en maakt zo in korte tijd een maximaal aantal kilometers.

Brandstofcel

De Toyota tankt waterstof, dat in een brandstofcel wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. De aandrijving van de auto is elektrisch. Daardoor is er geen lokale uitstoot. Shell zorgt bij deze pilot voor groen gecertificeerde waterstof. Het resultaat is emissievrij rijden zonder het elektriciteitsnet te belasten en grote batterijpakketten op te laden. 

Rijden op waterstof heeft de toekomst, denken veel mensen. Het aantal laadstations is echter nog heel beperkt

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Maarten