Mobiliteitsoplossingen

Allego krijgt beursnotering in New York

Op dit moment is het bedrijf in zestien Europese landen actief. (Foto: Allego)

Laadpalenbedrijf Allego uit Arnhem krijgt donderdag een beursnotering in New York. De voormalige dochteronderneming van netwerkbeheerder Alliander gaat naar de beurs via een zogeheten special purpose acquisition company (SPAC) van investeringsmaatschappij Apollo Global Management. Dat meldt Allego.

De beursgang werd vorig jaar al aangekondigd. Volgens internationale media mikt het fusiebedrijf op een waardering van bijna 3 miljard euro. Allego werd in 2013 door netbeheerder Alliander opgericht. In 2018 kocht de Franse investeerder Meridiam het bedrijf. Op dit moment is het bedrijf in zestien Europese landen actief en heeft het 26 duizend laadpunten geïnstalleerd.

Allego krijgt beursnotering in New York | Fleet&Mobility
Mobiliteitsoplossingen

Allego krijgt beursnotering in New York

Op dit moment is het bedrijf in zestien Europese landen actief. (Foto: Allego)

Laadpalenbedrijf Allego uit Arnhem krijgt donderdag een beursnotering in New York. De voormalige dochteronderneming van netwerkbeheerder Alliander gaat naar de beurs via een zogeheten special purpose acquisition company (SPAC) van investeringsmaatschappij Apollo Global Management. Dat meldt Allego.

De beursgang werd vorig jaar al aangekondigd. Volgens internationale media mikt het fusiebedrijf op een waardering van bijna 3 miljard euro. Allego werd in 2013 door netbeheerder Alliander opgericht. In 2018 kocht de Franse investeerder Meridiam het bedrijf. Op dit moment is het bedrijf in zestien Europese landen actief en heeft het 26 duizend laadpunten geïnstalleerd.