Infrastructuur

Laatste update:

E-mobility partijen lanceren ChargeUp Europe

EVBox, Chargepoint en Allego werken samen om de Europese laadinfrastructuur te verbeteren. (Foto: Shutterstock)

De alliantie is opgezet door EVBox, Chargepoint en Allego ter bevordering van de Europese laadinfrastructuur.

De bedrijven Allego, EVBox en Chargepoint hebben zich verenigd in de alliantie ChargeUp Europe. Gezamenlijk maken zij zich sterk voor de bevordering van de Europese laadinfrastructuur, die volgens Acea verbeterd moet worden door de overheden, en een consumentgericht EV-beleid. Dit maakten Mathieu Bonnet, ceo Allego, Kristoph Vereenooghe, ceo EVBox, en Christoph Burghardt, managing director Europe van Chargepoint, vandaag bekend tijdens het Revolution Digital online evenement.

Uitrollen laadinfrastructuur

De initiatiefnemers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor meer dan 150 duizend oplaadpunten voor EV’s in Europa. Toch roepen de bedrijven andere gelijkgestemde bedrijven in de EV-sector op om zich bij de zaak aan te sluiten. Het doel van ChargeUp Europe is om een snelle en efficiënte uitrol van de infrastructuur voor het opladen van EV in Europa mogelijk te maken. Volgens Burghardt, managing director Europe van Chargepoint, werkt de alliantie aan de realisatie van EU-beleid dat investeringen in laadinfrastructuur ondersteunt. “Het opladen van een EV moet gemakkelijker worden. In de Verenigde Staten is dat bijvoorbeeld mogelijk bij de supermarkt.” Daarnaast stipt Bonnet, ceo Allego, aan dat de alliantie marktbelemmeringen moet wegnemen en een vlotte invoering van elektrische voertuigen mogelijk maakt.

De samenwerking tussen de partijen in de markt moet er ook toe leiden dat het voor consumenten transparant wordt wat de prijzen voor het laden van een EV zijn, stelt Burghardt. “Met een gewone personenauto moeten automobilisten naar een benzinestation. Een efficiënte laadinfrastructuur moet het mogelijk maken om overal op te laden.”

Naar verwachting van de alliantie zullen er tegen 2030 44 miljoen elektrische voertuigen op de Europese wegen rijden. Met ChargeUp Europe willen zij ervoor zorgen dat de ontwikkeling van de infrastructuur gelijke tred houdt met de toenemende invoering van elektrische voertuigen.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
E-mobility partijen lanceren ChargeUp Europe | Fleet&Mobility

E-mobility partijen lanceren ChargeUp Europe

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
EVBox, Chargepoint en Allego werken samen om de Europese laadinfrastructuur te verbeteren. (Foto: Shutterstock)

De bedrijven Allego, EVBox en Chargepoint hebben zich verenigd in de alliantie ChargeUp Europe. Gezamenlijk maken zij zich sterk voor de bevordering van de Europese laadinfrastructuur, die volgens Acea verbeterd moet worden door de overheden, en een consumentgericht EV-beleid. Dit maakten Mathieu Bonnet, ceo Allego, Kristoph Vereenooghe, ceo EVBox, en Christoph Burghardt, managing director Europe van Chargepoint, vandaag bekend tijdens het Revolution Digital online evenement.

Uitrollen laadinfrastructuur

De initiatiefnemers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor meer dan 150 duizend oplaadpunten voor EV’s in Europa. Toch roepen de bedrijven andere gelijkgestemde bedrijven in de EV-sector op om zich bij de zaak aan te sluiten. Het doel van ChargeUp Europe is om een snelle en efficiënte uitrol van de infrastructuur voor het opladen van EV in Europa mogelijk te maken. Volgens Burghardt, managing director Europe van Chargepoint, werkt de alliantie aan de realisatie van EU-beleid dat investeringen in laadinfrastructuur ondersteunt. “Het opladen van een EV moet gemakkelijker worden. In de Verenigde Staten is dat bijvoorbeeld mogelijk bij de supermarkt.” Daarnaast stipt Bonnet, ceo Allego, aan dat de alliantie marktbelemmeringen moet wegnemen en een vlotte invoering van elektrische voertuigen mogelijk maakt.

De samenwerking tussen de partijen in de markt moet er ook toe leiden dat het voor consumenten transparant wordt wat de prijzen voor het laden van een EV zijn, stelt Burghardt. “Met een gewone personenauto moeten automobilisten naar een benzinestation. Een efficiënte laadinfrastructuur moet het mogelijk maken om overal op te laden.”

Naar verwachting van de alliantie zullen er tegen 2030 44 miljoen elektrische voertuigen op de Europese wegen rijden. Met ChargeUp Europe willen zij ervoor zorgen dat de ontwikkeling van de infrastructuur gelijke tred houdt met de toenemende invoering van elektrische voertuigen.