Personeel en mobiliteit

Laatste update:

ALD richt sportteam op om files te vermijden

Om 18.30 uur vertrekken de sporters naar huis. (Foto: ALD Automotive)

Bij ALD Automotive kunnen medewerkers direct na werktijd sporten, zodat ze na de files kunnen vertrekken van kantoor. De leasemaatschappij zelf noemt het filesporten.

Dat meldt ALD. Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij het bevorderen van goed werkgeverschap. De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet.

Het begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “Het animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur vanuit het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat om 18.30 uur iedereen naar huis kan rijden.”Voor minder files zijn leaserijders volgens onderzoek van ALD ook bereid data te delen.

De sporturen die ALD Automotive organiseert worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. Hierdoor bespaart ALD Automotive op de kosten. “We kunnen alles met een heel beperkt budget organiseren. Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En het is gezellig, je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
ALD richt sportteam op om files te vermijden | Fleet&Mobility
Personeel en mobiliteit

Laatste update:

ALD richt sportteam op om files te vermijden

Om 18.30 uur vertrekken de sporters naar huis. (Foto: ALD Automotive)

Bij ALD Automotive kunnen medewerkers direct na werktijd sporten, zodat ze na de files kunnen vertrekken van kantoor. De leasemaatschappij zelf noemt het filesporten.

Dat meldt ALD. Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij het bevorderen van goed werkgeverschap. De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet.

Het begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “Het animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur vanuit het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat om 18.30 uur iedereen naar huis kan rijden.”Voor minder files zijn leaserijders volgens onderzoek van ALD ook bereid data te delen.

De sporturen die ALD Automotive organiseert worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. Hierdoor bespaart ALD Automotive op de kosten. “We kunnen alles met een heel beperkt budget organiseren. Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En het is gezellig, je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink