ALD richt sportteam op om files te vermijden

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Om 18.30 uur vertrekken de sporters naar huis. (Foto: ALD Automotive)

Dat meldt ALD. Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij het bevorderen van goed werkgeverschap. De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet.

Het begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “Het animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur vanuit het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat om 18.30 uur iedereen naar huis kan rijden.”Voor minder files zijn leaserijders volgens onderzoek van ALD ook bereid data te delen.

De sporturen die ALD Automotive organiseert worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. Hierdoor bespaart ALD Automotive op de kosten. “We kunnen alles met een heel beperkt budget organiseren. Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En het is gezellig, je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.

ALD richt sportteam op om files te vermijden | Fleet&Mobility

ALD richt sportteam op om files te vermijden

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Om 18.30 uur vertrekken de sporters naar huis. (Foto: ALD Automotive)

Dat meldt ALD. Het initiatief ontstond door samenwerking met ‘Great Place to Work’, een organisatie die helpt bij het bevorderen van goed werkgeverschap. De vitaliteit van werknemers speelt hierbij een grote rol en daarom is een Vitaliteitsteam opgezet.

Het begon met zestien weken hardlopen onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarvoor een tiental medewerkers zich aanmeldden. Daarna volgden er bootcamptrainingen waar een grotere groep aan meedeed. “Het animo groeide snel omdat deelnemers enthousiast waren en dat werkt aanstekelijk”, vertelt Martijn Oerlemans, manager bij ALD Automotive en ambassadeur vanuit het Vitaliteitsteam. Vooral het tijdstip van de sportsessies bevalt goed. “Starten om 17.15 uur, zodat om 18.30 uur iedereen naar huis kan rijden.”Voor minder files zijn leaserijders volgens onderzoek van ALD ook bereid data te delen.

De sporturen die ALD Automotive organiseert worden begeleid door professionals. De meesten komen uit het netwerk van de medewerkers zelf. Hierdoor bespaart ALD Automotive op de kosten. “We kunnen alles met een heel beperkt budget organiseren. Het filesporten levert ons vitalere collega’s op en dus minder ziekteverzuim. En het is gezellig, je leert collega’s op een andere manier kennen”, aldus Oerlemans.