Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Mobiliteitsmanager v/h Jaar | Finalist Sybrandi (Stedin) zet stop op brandstofauto’s

Sybrandi is een van de drie kanshebbers voor de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018. (Foto: Fleet Mobility Live)

De ontknoping van de verkiezing Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018 nadert. Op 29 mei wordt in de Van Nelle Fabriek tijdens het event Fleet Mobility Live, waar Fleet&Mobility mediapartner van is, de winnaar bekend gemaakt. De komende weken stellen wij de finalisten vast aan u voor. De tweede in deze serie: Gertjan Sybrandi, hoofd facilitaire services en mobiliteit bij Stedin.

“Voor het wagenpark op geel kenteken hebben we op 1 januari een stop gezet op de brandstofauto’s. Wie vervoer nodig heeft, kan gebruik maken van een deelauto. Als iemand veel vervoer nodig heeft, kan een persoonlijke auto volgen. Alle nieuwe personenauto’s die we aanschaffen zijn elektrisch. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege laadruimte of actieradius, dan ruilen we binnen het bestaande park.” Lees hier het Fleet&Mobility-interview met Stedin dat vorige maand verscheen.

Het kan

“We hebben sinds begin dit jaar vijftien Renaults Zoe ingezet als deelauto. Als netbeheerder hebben wij een voorbeeldfunctie. Het is onze overtuiging dat elektrisch rijden mogelijk is, dus dat gaan we laten zien. Eind 2020 moet het volledige personenautopark elektrisch zijn. Ook het grijze park willen we gaan verduurzamen, maar daar zijn op dit moment nog te weinig alternatieven voor. Wel lopen er pilots, zoals met de e-Crafter. We zijn ook bezig met een waterstofbus. Als op dat vlak mogelijkheden ontstaan, willen we zo snel mogelijk doorschakelen. Ons motto is: begin met de dingen die kunnen.”

Sybrandi is een van de drie kanshebbers voor de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018, een verkiezing van het evenement Fleet Mobility Live. De andere finalisten zijn Eric Versluis van de Rabobank en Leen den Bakker & Randolph Delwel van IBM.

Inschrijven voor Fleet Mobility Live kan via deze link.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink
Mobiliteitsmanager v/h Jaar | Finalist Sybrandi (Stedin) zet stop op brandstofauto’s | Fleet&Mobility
Personeel en mobiliteit

Laatste update:

Mobiliteitsmanager v/h Jaar | Finalist Sybrandi (Stedin) zet stop op brandstofauto’s

Sybrandi is een van de drie kanshebbers voor de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018. (Foto: Fleet Mobility Live)

De ontknoping van de verkiezing Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018 nadert. Op 29 mei wordt in de Van Nelle Fabriek tijdens het event Fleet Mobility Live, waar Fleet&Mobility mediapartner van is, de winnaar bekend gemaakt. De komende weken stellen wij de finalisten vast aan u voor. De tweede in deze serie: Gertjan Sybrandi, hoofd facilitaire services en mobiliteit bij Stedin.

“Voor het wagenpark op geel kenteken hebben we op 1 januari een stop gezet op de brandstofauto’s. Wie vervoer nodig heeft, kan gebruik maken van een deelauto. Als iemand veel vervoer nodig heeft, kan een persoonlijke auto volgen. Alle nieuwe personenauto’s die we aanschaffen zijn elektrisch. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege laadruimte of actieradius, dan ruilen we binnen het bestaande park.” Lees hier het Fleet&Mobility-interview met Stedin dat vorige maand verscheen.

Het kan

“We hebben sinds begin dit jaar vijftien Renaults Zoe ingezet als deelauto. Als netbeheerder hebben wij een voorbeeldfunctie. Het is onze overtuiging dat elektrisch rijden mogelijk is, dus dat gaan we laten zien. Eind 2020 moet het volledige personenautopark elektrisch zijn. Ook het grijze park willen we gaan verduurzamen, maar daar zijn op dit moment nog te weinig alternatieven voor. Wel lopen er pilots, zoals met de e-Crafter. We zijn ook bezig met een waterstofbus. Als op dat vlak mogelijkheden ontstaan, willen we zo snel mogelijk doorschakelen. Ons motto is: begin met de dingen die kunnen.”

Sybrandi is een van de drie kanshebbers voor de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar 2018, een verkiezing van het evenement Fleet Mobility Live. De andere finalisten zijn Eric Versluis van de Rabobank en Leen den Bakker & Randolph Delwel van IBM.

Inschrijven voor Fleet Mobility Live kan via deze link.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Floor Vink