VZR strijdt tegen smartphoneverbod

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Dagdromen tijdens het rijden is volgens de VZR hetzelfde als bellen achter het stuur. (Foto: VZR)

De VZR stuurde vandaag een persbericht waarin het ageert tegen het smartphoneverbod.

Daarin is te lezen dat de auto voor de zakelijk rijder in feite een kantoor is: duizenden kilometers worden erin afgelegd, vaak in de baas zijn tijd, maar ook voor de baas. “Het te ver terugdraaien van mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, geven een rem op efficiency van tijd en dus de economie. Dagdromen over de aanstaande vakantie tijdens het rijden of het bedienen van de radio is toch niet wezenlijk anders dan veel functies die een smartphone efficiënt kan bieden.”Deze week werd bekend dat bijrijders het gebruik van de smartphone door bestuurders het meest irritant vinden.

VZR was dan ook blij toen recentelijk een rechterlijke uitspraak werd gedaan die aangaf dat het bedienen van een smartphone geoorloofd is als deze in een houder zit. Whatsappen achter het stuur vindt zelfs de VZR te ver gaan, het moet wel veilig blijven.

VZR strijdt tegen smartphoneverbod | Fleet&Mobility

VZR strijdt tegen smartphoneverbod

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
Dagdromen tijdens het rijden is volgens de VZR hetzelfde als bellen achter het stuur. (Foto: VZR)

De VZR stuurde vandaag een persbericht waarin het ageert tegen het smartphoneverbod.

Daarin is te lezen dat de auto voor de zakelijk rijder in feite een kantoor is: duizenden kilometers worden erin afgelegd, vaak in de baas zijn tijd, maar ook voor de baas. “Het te ver terugdraaien van mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, geven een rem op efficiency van tijd en dus de economie. Dagdromen over de aanstaande vakantie tijdens het rijden of het bedienen van de radio is toch niet wezenlijk anders dan veel functies die een smartphone efficiënt kan bieden.”Deze week werd bekend dat bijrijders het gebruik van de smartphone door bestuurders het meest irritant vinden.

VZR was dan ook blij toen recentelijk een rechterlijke uitspraak werd gedaan die aangaf dat het bedienen van een smartphone geoorloofd is als deze in een houder zit. Whatsappen achter het stuur vindt zelfs de VZR te ver gaan, het moet wel veilig blijven.