Groepsvervoerder Trevvel elektrificeert busvloot

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van Haasterecht (Trevvel), De Langen (gemeente Rotterdam) en Berkhof (Van Mossel) presenteren de elektrische vloot van Trevvel. (Foto: Trevvel)

De eerste elektrische wagens van het type Opel Vivaro werden gisteren in Rotterdam gepresenteerd in aanwezigheid van wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) en Eric Berkhof van het leverende mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep. Trevvel vervangt alle 165 dieselbussen in het leerlingenvervoer in de komende drie maanden voor elektrische varianten. Deze worden ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar. Alle personenwagens van Trevvel Samen zijn al volledig elektrisch (Hyundai Kona Electric) en worden uitgebreid met elektrische Skoda’s Enyaq IV.

Omruilen

Arno van Haasterecht, ceo van Trevvel, is blij met de komst van de eerste elektrische bussen: “Wij verzorgen dagelijks duizenden ritten. Het voelt echt als onze plicht om flink te investeren in elektrische voertuigen en zo de CO2 te reduceren. De elektrische bussen passen helemaal, omdat deze geen schadelijke stoffen uitstoten of onprettige geuren veroorzaken. Ze zijn ook nog eens comfortabeler voor zowel onze chauffeurs als onze passagiers. De chauffeur hoeft niet te schakelen en de passagiers ondervinden geen last van trillingen of geluid.”

Trevvel schaft niet alleen zelf elektrische bussen aan: de vervoerder zorgt ook dat de onderaannemers waar het bedrijf mee samenwerkt, hun eigen voertuig kunnen omruilen als dit nog een dieselbus is. De onderaannemers krijgen de kans om hun voertuig, of het leasecontract daarvan, aan Trevvel over te dragen. Vervolgens kunnen ze tegen aangepaste voorwaarden een eigen elektrische wagen aanschaffen bij Van Mossel.

Groepsvervoerder Trevvel elektrificeert busvloot | Fleet&Mobility

Groepsvervoerder Trevvel elektrificeert busvloot

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Van Haasterecht (Trevvel), De Langen (gemeente Rotterdam) en Berkhof (Van Mossel) presenteren de elektrische vloot van Trevvel. (Foto: Trevvel)

De eerste elektrische wagens van het type Opel Vivaro werden gisteren in Rotterdam gepresenteerd in aanwezigheid van wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) en Eric Berkhof van het leverende mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep. Trevvel vervangt alle 165 dieselbussen in het leerlingenvervoer in de komende drie maanden voor elektrische varianten. Deze worden ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar. Alle personenwagens van Trevvel Samen zijn al volledig elektrisch (Hyundai Kona Electric) en worden uitgebreid met elektrische Skoda’s Enyaq IV.

Omruilen

Arno van Haasterecht, ceo van Trevvel, is blij met de komst van de eerste elektrische bussen: “Wij verzorgen dagelijks duizenden ritten. Het voelt echt als onze plicht om flink te investeren in elektrische voertuigen en zo de CO2 te reduceren. De elektrische bussen passen helemaal, omdat deze geen schadelijke stoffen uitstoten of onprettige geuren veroorzaken. Ze zijn ook nog eens comfortabeler voor zowel onze chauffeurs als onze passagiers. De chauffeur hoeft niet te schakelen en de passagiers ondervinden geen last van trillingen of geluid.”

Trevvel schaft niet alleen zelf elektrische bussen aan: de vervoerder zorgt ook dat de onderaannemers waar het bedrijf mee samenwerkt, hun eigen voertuig kunnen omruilen als dit nog een dieselbus is. De onderaannemers krijgen de kans om hun voertuig, of het leasecontract daarvan, aan Trevvel over te dragen. Vervolgens kunnen ze tegen aangepaste voorwaarden een eigen elektrische wagen aanschaffen bij Van Mossel.