Stadsbus(je) Xbus bouwt aan dealernetwerk

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Xbus

De Xbus is een elektrisch voertuig dat volgens de fabrikant binnen tien minuten is om te bouwen in negen verschillende varianten: van camper of een bestelbus tot en met een personenbus. Hij heeft een batterij en een zonnefolie en bereikt een actieradius van 600 kilometer, aldus Bourguignon. Ook is de Xbus voor 98 procent recyclebaar en rijdt hij na 10 duizend kilometer CO2-neutraal.

Crowdfunding

De productie start medio 2022. Later deze maand moet een crowdfundingscampagne van start gaan, waarbij het doel is om 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Jos Sollie, directeur van M. de Koning, stelt dat de Xbus een belangrijke stap in de uitbreiding van het assortiment is. “Met het oog op elektrische mobiliteit en de duurzame infrastructuur binnen de Randstad, is de Xbus voor ons een ideale toevoeging. Vanwege de vele verschillende opbouwmodules is deze nieuwe elektrische auto zowel bedrijfsmatig als voor particulieren interessant.”

De bussen kosten zo’n 17 duizend euro, inclusief btw.

Stadsbus(je) Xbus bouwt aan dealernetwerk | Fleet&Mobility

Stadsbus(je) Xbus bouwt aan dealernetwerk

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Xbus

De Xbus is een elektrisch voertuig dat volgens de fabrikant binnen tien minuten is om te bouwen in negen verschillende varianten: van camper of een bestelbus tot en met een personenbus. Hij heeft een batterij en een zonnefolie en bereikt een actieradius van 600 kilometer, aldus Bourguignon. Ook is de Xbus voor 98 procent recyclebaar en rijdt hij na 10 duizend kilometer CO2-neutraal.

Crowdfunding

De productie start medio 2022. Later deze maand moet een crowdfundingscampagne van start gaan, waarbij het doel is om 6 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Jos Sollie, directeur van M. de Koning, stelt dat de Xbus een belangrijke stap in de uitbreiding van het assortiment is. “Met het oog op elektrische mobiliteit en de duurzame infrastructuur binnen de Randstad, is de Xbus voor ons een ideale toevoeging. Vanwege de vele verschillende opbouwmodules is deze nieuwe elektrische auto zowel bedrijfsmatig als voor particulieren interessant.”

De bussen kosten zo’n 17 duizend euro, inclusief btw.