Fleet Event: Duurzame mobiliteit gaat verder dan elektrificatie wagenpark

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Marc Wittenberg, global procurement manager automotive mobility bij EY én Mobiliteitsmanager van het Jaar, is één van de sprekers op het Fleet Event. (Foto: Marcel Cazemier)

Van duurzame zero-emissie stadslogistiek tot CO2-rapportage en de inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Al deze onderwerpen komen aan de orde op het Fleet Event dat in Fort Voordorp wordt gehouden.

Zo deelt Marc Wittenberg, global procurement manager automotive mobility bij EY én Mobiliteitsmanager van het Jaar 2022, zijn ervaringen met de zaal. “We starten met een pilot in Nederland waarbij we een mobiliteitsapp en platform introduceren in samenwerking met Mobility Concept. Op dit moment bieden wij opties voor een leaseauto, een NS Business Card of een uitbetaling van het mobiliteitsbudget. Mobiliteit moet voorzien in de reisbehoefte van onze professionals, maar voor iedereen is die behoefte weer anders. Corona heeft grote impact gehad op het reisgedrag. Veranderende economische vooruitzichten gaan ook impact hebben”, denkt Wittenberg.

Gedragsverandering

Een duurzaam mobiliteitsbeleid anno 2023 gaat verder dan elektrificatie van het wagenpark en behelst een inzet aan nieuwe mogelijkheden. Hoe je ervoor zorgt dat medewerkers met plezier een duurzaam mobiliteitsbeleid omarmen; daarover weet gedragsexpert Lysbeth van Silfhout alles. Niks is immers zo lastig als gedragsverandering; daarover geeft Van Silfout handige tips. Verder zal Emma van Bree, als senior beleidsmedewerker zero emissie stadslogistiek bij het Ministerie van IenW, een status update geven over dit onderwerp: zijn alle gemeenten én fleetmanagers er klaar voor en zijn alle hubs aan de rand van de stad er klaar voor? En natuurlijk komen er voorbeelden uit de praktijk aan de orde, inclusief de valkuilen én successen. Want de grote vraag is natuurlijk of de klant in de stad nog goed bereikbaar blijft.

Verder geeft Nienke Onnen van Natuur en Milieu, tips hoe je het best je CO2 footprint kunt reduceren, maar ook Michel van Eijnatten, oprichter van Fultra Motors en Pelle Schlichting, founder van Leap24, staan als sprekers genoteerd. En natuurlijk is er tijd ingeruimd om uitgebreid te netwerken.

Voor meer informatie en inschrijving:https://events.automotive-online.nl/am-fleet-event-2023/

Fleet Event: Duurzame mobiliteit gaat verder dan elektrificatie wagenpark | Fleet&Mobility

Fleet Event: Duurzame mobiliteit gaat verder dan elektrificatie wagenpark

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Marc Wittenberg, global procurement manager automotive mobility bij EY én Mobiliteitsmanager van het Jaar, is één van de sprekers op het Fleet Event. (Foto: Marcel Cazemier)

Van duurzame zero-emissie stadslogistiek tot CO2-rapportage en de inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen. Al deze onderwerpen komen aan de orde op het Fleet Event dat in Fort Voordorp wordt gehouden.

Zo deelt Marc Wittenberg, global procurement manager automotive mobility bij EY én Mobiliteitsmanager van het Jaar 2022, zijn ervaringen met de zaal. “We starten met een pilot in Nederland waarbij we een mobiliteitsapp en platform introduceren in samenwerking met Mobility Concept. Op dit moment bieden wij opties voor een leaseauto, een NS Business Card of een uitbetaling van het mobiliteitsbudget. Mobiliteit moet voorzien in de reisbehoefte van onze professionals, maar voor iedereen is die behoefte weer anders. Corona heeft grote impact gehad op het reisgedrag. Veranderende economische vooruitzichten gaan ook impact hebben”, denkt Wittenberg.

Gedragsverandering

Een duurzaam mobiliteitsbeleid anno 2023 gaat verder dan elektrificatie van het wagenpark en behelst een inzet aan nieuwe mogelijkheden. Hoe je ervoor zorgt dat medewerkers met plezier een duurzaam mobiliteitsbeleid omarmen; daarover weet gedragsexpert Lysbeth van Silfhout alles. Niks is immers zo lastig als gedragsverandering; daarover geeft Van Silfout handige tips. Verder zal Emma van Bree, als senior beleidsmedewerker zero emissie stadslogistiek bij het Ministerie van IenW, een status update geven over dit onderwerp: zijn alle gemeenten én fleetmanagers er klaar voor en zijn alle hubs aan de rand van de stad er klaar voor? En natuurlijk komen er voorbeelden uit de praktijk aan de orde, inclusief de valkuilen én successen. Want de grote vraag is natuurlijk of de klant in de stad nog goed bereikbaar blijft.

Verder geeft Nienke Onnen van Natuur en Milieu, tips hoe je het best je CO2 footprint kunt reduceren, maar ook Michel van Eijnatten, oprichter van Fultra Motors en Pelle Schlichting, founder van Leap24, staan als sprekers genoteerd. En natuurlijk is er tijd ingeruimd om uitgebreid te netwerken.

Voor meer informatie en inschrijving:https://events.automotive-online.nl/am-fleet-event-2023/