Verdubbeling omzet Fastned, onder de streep nog rode cijfers

Fastned • Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar verdubbelen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat had het bedrijf, uitbater van de snellaadstations langs de snelweg, onder andere te danken aan de stijging van het aantal EV’s. Ook opende Fastned relatief veel nieuwe stations in de maanden januari tot en met juni.
Kim Andriessen Kim Andriessen
• Laatste update:
Fastned
(foto: Fastned)

De omzet kwam in het eerste halfjaar uit op 26,1 miljoen, een toename van 108 procent. Dat was volgens dagblad De Telegraaf overigens wel minder dan waar de analisten vooraf op hadden gerekend (dat was 29,8 miljoen euro). Michiel Langezaal, ceo van het Amsterdamse bedrijf, noemt de omzetverdubbeling toch een ‘belangrijke prestatie’. “Wij zijn goed op weg om onze doelen voor 2023 te behalen.”

Onder de streep schreef Fastned overigens nog rode cijfers: een verlies van 10,3 miljoen euro. Dat was wel minder dan de 11,4 miljoen euro van een jaar geleden.

Zes landen

Fastned opende dit jaar tot eind juni 28 nieuwe laadstations, waarmee het totaal uitkwam op 272 verspreid over zes landen. Daarmee nam het aantal snelladers toe met 259 tot 1500, waarmee er gemiddeld 5,5 snellaadpunten per station aanwezig zijn. Vorig jaar lag dat aantal op 5,1.

Lees meer op de site van Automotive Magazine.