Hertz: EU-brief koude douche

Redactie Redactie
• Laatste update:

Afgelopen vrijdag is het onderwerp besproken op het Europese hoofdkantoor. “Daar hebben we gehoord dat iedereen stomverbaasd is. Het bericht dat Hertz niet gereageerd heeft is als een koude douche over de organisatie gekomen. Er is volgens de gemaakte afspraken goed gecommuniceerd dat we tot september nodig zouden hebben voor het onderzoek.” 

Brokers
Volgens Van den Helder is het geen sinecure om uit te zoeken waar eventuele verschillen vandaan komen. “Uit testen met onze eigen systemen komen geen verschillende prijzen naar voren tussen Nederland, België en Luxemburg. Maar er zijn zoveel intermediairs, brokers, hotelsites en dergelijke die koppelingen hebben met Hertz, dat vereist een gedegen onderzoek.”

Bij Hertz gaan ze gewoon verder met het eigen onderzoek. “Het is verschrikkelijk dat de EC stelt dat we discrimineren, daar nemen we echt afstand van. We wachten de uitkomst van het onderzoek af voordat we een definitief standpunt innemen en zullen keurig volgens de gemaakte afspraken de EC daarover berichten.”