Leasing en verhuur

Laatste update:

‘Verhuurders halen auto’s weg bij mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals’

Foto: Shutterstock

Meerdere grote verhuurbedrijven en leasemaatschappijen hebben besloten auto’s terug te vorderen van het Limburgse mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals, nadat er problemen ontstonden met betalingen. Dat meldt vakblad Automotive.

Meerdere autoverhuurders proberen momenteel auto’s terug te krijgen die ze aan het Limburgse Car Driver Deals (CDD) hebben geleverd. CDD leasete de auto’s via een mobiliteitspakket weer aan consumenten., zo schrijft Automotive. Vele van hen betaalden de volledige termijn in één keer vooruit; van eigen geld of middels een financiering. De auto’s worden teruggehaald wegens een betalingsachterstand, zo blijkt onder meer uit een brief die de advocaat van verhuurbedrijf Autop aan klanten van CDD stuurde. Op een speciaal aangemaakte Facebookpagina blijkt dat de auto’s soms met de spullen van de berijder erin worden weggereden.

Afwijkend

Vrijwel alle grote verhuurmaatschappijen hebben of hadden auto’s verhuurd aan Car Driver Deals, waaronder naast Autop, ook onder andere Sixt, Avis, Enterprise, Autohopper en Inqar. Ook leasemaatschappijen als Alphabet, MKB Lease, Zuidlease en meerdere dealerleasebedrijven blijken auto’s aan CDD te hebben geleverd. Vorige week stuurde leasemaatschappij VNA een melding over een “afwijkend aanbod van Car Driver Deals, waarbij de gehele looptijd vooruit wordt betaald”. Veelal betaalde de consument minder dan wat CDD aan de leverancier betaalde. CDD stuurde zijn leveranciers zelf een brief met de vraag om uitstel van betaling, omdat er anders paniek zou ontstaan in de markt en bij consumenten. Uit diverse meldingen van berijders blijkt dat ze tussen de 12 duizend en wel 50 duizend euro hebben betaald voor hun mobiliteitspakket. De schade dreigt daarmee in de miljoenen euro’s te lopen. Naar eigen zeggen heeft Car Driver Deals drieduizend auto’s onder contract bij 50 verschillende leveranciers.

‘Verhuurders halen auto’s weg bij mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals’ | Fleet&Mobility

‘Verhuurders halen auto’s weg bij mobiliteitsbedrijf Car Driver Deals’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Meerdere autoverhuurders proberen momenteel auto’s terug te krijgen die ze aan het Limburgse Car Driver Deals (CDD) hebben geleverd. CDD leasete de auto’s via een mobiliteitspakket weer aan consumenten., zo schrijft Automotive. Vele van hen betaalden de volledige termijn in één keer vooruit; van eigen geld of middels een financiering. De auto’s worden teruggehaald wegens een betalingsachterstand, zo blijkt onder meer uit een brief die de advocaat van verhuurbedrijf Autop aan klanten van CDD stuurde. Op een speciaal aangemaakte Facebookpagina blijkt dat de auto’s soms met de spullen van de berijder erin worden weggereden.

Afwijkend

Vrijwel alle grote verhuurmaatschappijen hebben of hadden auto’s verhuurd aan Car Driver Deals, waaronder naast Autop, ook onder andere Sixt, Avis, Enterprise, Autohopper en Inqar. Ook leasemaatschappijen als Alphabet, MKB Lease, Zuidlease en meerdere dealerleasebedrijven blijken auto’s aan CDD te hebben geleverd. Vorige week stuurde leasemaatschappij VNA een melding over een “afwijkend aanbod van Car Driver Deals, waarbij de gehele looptijd vooruit wordt betaald”. Veelal betaalde de consument minder dan wat CDD aan de leverancier betaalde. CDD stuurde zijn leveranciers zelf een brief met de vraag om uitstel van betaling, omdat er anders paniek zou ontstaan in de markt en bij consumenten. Uit diverse meldingen van berijders blijkt dat ze tussen de 12 duizend en wel 50 duizend euro hebben betaald voor hun mobiliteitspakket. De schade dreigt daarmee in de miljoenen euro’s te lopen. Naar eigen zeggen heeft Car Driver Deals drieduizend auto’s onder contract bij 50 verschillende leveranciers.