Bredase hogeschool start lectoraat mobiliteitsmanagement

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot 2017 wordt het lectoraat gefinancierd door het Programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Programmadirecteur Jan-Bert Dijkstra (links op de foto) deed de aftrap van het lectoraat.

Het ministerie verwacht in ieder geval innovatieve input van het lectoraat over gedragsbeïnvloeding van reizigers.

“Er is al veel kennis op het gebied van mobiliteitsmanagement, maar die moet toegankelijk gemaakt worden voor professionals. Tot en met 2017 werken we aan een vraaggestuurde kennisportal. We ontwikkelden daarvoor het concept ‘Synchro Mobility’, onze visie op toekomstbestendig mobiliteitsmanagement. Een nieuwe kennisportal mobiliteitsmanagement, maar ook de uitwerking en uitrol van ons innovatieve concept ‘Synchro Mobility’ moeten het resultaat zijn. Daarvoor is structureel onderzoek nodig. Ook dat maakt deel uit van het lectoraatprogramma”, zegt Ineke Spapé (tweede van links op de foto), lector en aanjager, over de inhoud van het lectoraat.

Binnen Synchro Mobility moeten reizigers met apps en vraaggerichte producten hun eigen vervoermiddelen kunnen kiezen en aansturen. Afhankelijk van hun individuele situatie en reisomstandigheden en er kan beter ingespeeld worden op onverwachte wijzigingen onderweg tijdens hun reis.

Bredase hogeschool start lectoraat mobiliteitsmanagement | Fleet&Mobility

Bredase hogeschool start lectoraat mobiliteitsmanagement

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot 2017 wordt het lectoraat gefinancierd door het Programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Programmadirecteur Jan-Bert Dijkstra (links op de foto) deed de aftrap van het lectoraat.

Het ministerie verwacht in ieder geval innovatieve input van het lectoraat over gedragsbeïnvloeding van reizigers.

“Er is al veel kennis op het gebied van mobiliteitsmanagement, maar die moet toegankelijk gemaakt worden voor professionals. Tot en met 2017 werken we aan een vraaggestuurde kennisportal. We ontwikkelden daarvoor het concept ‘Synchro Mobility’, onze visie op toekomstbestendig mobiliteitsmanagement. Een nieuwe kennisportal mobiliteitsmanagement, maar ook de uitwerking en uitrol van ons innovatieve concept ‘Synchro Mobility’ moeten het resultaat zijn. Daarvoor is structureel onderzoek nodig. Ook dat maakt deel uit van het lectoraatprogramma”, zegt Ineke Spapé (tweede van links op de foto), lector en aanjager, over de inhoud van het lectoraat.

Binnen Synchro Mobility moeten reizigers met apps en vraaggerichte producten hun eigen vervoermiddelen kunnen kiezen en aansturen. Afhankelijk van hun individuele situatie en reisomstandigheden en er kan beter ingespeeld worden op onverwachte wijzigingen onderweg tijdens hun reis.