Kamer zet milieuzones op losse schroeven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Enkele grote steden hebben inmiddels een milieuzone, waaronder Utrecht waar diesels vanaf veertien jaar oud uit de binnenstad worden geweerd.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is het eens met VVD-Kamerlid Barbara Visser, die de motie indiende, dat het een zaak van de gemeenten is hoe ze de luchtvervuiling aanpakken. Dat meldt de Volkskrant. Daarom hoeft er niet één landelijk verkeersbord te komen voor de milieuzones. Dit betekent echter niet dat de bestaande of de gepland staande zones verdwijnen.

De zones stuitten onder andere op weerstand bij de Koninklijke Nederlandse Automobielclub (Knac), maar diens rechtszaken tegen milieuzones liepen op niets uit.

Milieudefensie laat in een reactie weten verbijsterd te zijn over het besluit. “Het Rijk doet nauwelijks iets om de luchtkwaliteit in het land te verbeteren. Nu wordt zelfs de gemeenten de mogelijkheid ontnomen om voor gezonde lucht te zorgen. Dit is zeer zorgwekkend”, aldus Anne Knol, campagneleider verkeer bij Milieudefensie. 

Kamer zet milieuzones op losse schroeven | Fleet&Mobility

Kamer zet milieuzones op losse schroeven

Redactie Redactie
• Laatste update:

Enkele grote steden hebben inmiddels een milieuzone, waaronder Utrecht waar diesels vanaf veertien jaar oud uit de binnenstad worden geweerd.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is het eens met VVD-Kamerlid Barbara Visser, die de motie indiende, dat het een zaak van de gemeenten is hoe ze de luchtvervuiling aanpakken. Dat meldt de Volkskrant. Daarom hoeft er niet één landelijk verkeersbord te komen voor de milieuzones. Dit betekent echter niet dat de bestaande of de gepland staande zones verdwijnen.

De zones stuitten onder andere op weerstand bij de Koninklijke Nederlandse Automobielclub (Knac), maar diens rechtszaken tegen milieuzones liepen op niets uit.

Milieudefensie laat in een reactie weten verbijsterd te zijn over het besluit. “Het Rijk doet nauwelijks iets om de luchtkwaliteit in het land te verbeteren. Nu wordt zelfs de gemeenten de mogelijkheid ontnomen om voor gezonde lucht te zorgen. Dit is zeer zorgwekkend”, aldus Anne Knol, campagneleider verkeer bij Milieudefensie.