Tien miljoen uitgetrokken voor minder agressie OV

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het ministerie vandaag.

Flexibele veiligheidsteams zijn teams die gedurende de avond in te zetten zijn op verschillende trajecten voor het volledige OV. Ook wordt gedacht aan een SMS-alert app en aan extra bemensing bij poortjes die nog niet in gebruik genomen zijn. De staatssecretaris geeft prioriteit aan het uitvoeren van maatregelen voor sociale veiligheid, omdat zij het onacceptabel vindt dat de veiligheid van medewerkers en reizigers in het geding is.

Het bedrag komt bovenop de eerdere budgetten voor meer sociale veiligheid. “Ik ben blij dat de NS met de bonden tot overeenstemming is gekomen om agressie op het spoor aan te pakken. Machinisten, conducteurs en andere mensen werkzaam in het OV doen maatschappelijk belangrijk en moeilijk werk. Dan is er maar één devies: voor die mensen hebben we allemaal respect en je blijft met je handen van ze af. Daarom trek ik 10 miljoen euro uit voor extra maatregelen in het openbaar vervoer die versneld moeten zorgen voor minder geweld en een veilige reis voor personeel en reiziger”, aldus Dijksma.

Afgelopen zomer werd ook al ruim 13 miljoen euro uitgetrokken voor het verbeteren van de veiligheid op stations.

Tien miljoen uitgetrokken voor minder agressie OV | Fleet&Mobility

Tien miljoen uitgetrokken voor minder agressie OV

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt het ministerie vandaag.

Flexibele veiligheidsteams zijn teams die gedurende de avond in te zetten zijn op verschillende trajecten voor het volledige OV. Ook wordt gedacht aan een SMS-alert app en aan extra bemensing bij poortjes die nog niet in gebruik genomen zijn. De staatssecretaris geeft prioriteit aan het uitvoeren van maatregelen voor sociale veiligheid, omdat zij het onacceptabel vindt dat de veiligheid van medewerkers en reizigers in het geding is.

Het bedrag komt bovenop de eerdere budgetten voor meer sociale veiligheid. “Ik ben blij dat de NS met de bonden tot overeenstemming is gekomen om agressie op het spoor aan te pakken. Machinisten, conducteurs en andere mensen werkzaam in het OV doen maatschappelijk belangrijk en moeilijk werk. Dan is er maar één devies: voor die mensen hebben we allemaal respect en je blijft met je handen van ze af. Daarom trek ik 10 miljoen euro uit voor extra maatregelen in het openbaar vervoer die versneld moeten zorgen voor minder geweld en een veilige reis voor personeel en reiziger”, aldus Dijksma.

Afgelopen zomer werd ook al ruim 13 miljoen euro uitgetrokken voor het verbeteren van de veiligheid op stations.