Driekwart buitenlandse verkeersboetes komt aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij zo snel mogelijk alle overtredingen op EU-kentekens geautomatiseerd wil kunnen verwerken.

Er bestaat een speciale richtlijn die de uitwisseling van kentekengegevens tussen Europese landen regelt. Dat is de zogeheten Cross Border Enforcement (CBE) EU-richtlijn. Nederland wisselt al langer kentekengegevens uit met België, Duitsland en Zwitserland. Hierdoor kunnen boetes worden verstuurd voor verkeersovertredingen die worden geconstateerd door flitspalen en trajectcontroles. Nederland heeft inmiddels ook Frankrijk en Polen aangesloten.

De landen met de hoogste aantallen overtredingen op kenteken zijn nu aangesloten. In 2015 zijn in totaal ongeveer 750 duizend boetes verstuurd voor verkeersovertredingen naar het buitenland. Ongeveer 200 duizend flits-overtredingen konden niet worden verwerkt, omdat volgens het ministerie de systemen nog niet op elkaar zijn aangesloten. Op dit moment wordt in kaart gebracht welke landen als eerstvolgende aangesloten moeten worden.

Driekwart buitenlandse verkeersboetes komt aan | Fleet&Mobility

Driekwart buitenlandse verkeersboetes komt aan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat hij zo snel mogelijk alle overtredingen op EU-kentekens geautomatiseerd wil kunnen verwerken.

Er bestaat een speciale richtlijn die de uitwisseling van kentekengegevens tussen Europese landen regelt. Dat is de zogeheten Cross Border Enforcement (CBE) EU-richtlijn. Nederland wisselt al langer kentekengegevens uit met België, Duitsland en Zwitserland. Hierdoor kunnen boetes worden verstuurd voor verkeersovertredingen die worden geconstateerd door flitspalen en trajectcontroles. Nederland heeft inmiddels ook Frankrijk en Polen aangesloten.

De landen met de hoogste aantallen overtredingen op kenteken zijn nu aangesloten. In 2015 zijn in totaal ongeveer 750 duizend boetes verstuurd voor verkeersovertredingen naar het buitenland. Ongeveer 200 duizend flits-overtredingen konden niet worden verwerkt, omdat volgens het ministerie de systemen nog niet op elkaar zijn aangesloten. Op dit moment wordt in kaart gebracht welke landen als eerstvolgende aangesloten moeten worden.