Zzp`er met leaseauto rijdt minder boetes

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dit blijkt uit het onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 zzp’ers.

Een zzp`er die in een leaseauto reist zit per dag gemiddeld bijna 85 minuten in de auto. Dat is bijna een half uur langer dan een zzp’er die gebruik maakt van een eigen auto. Ondanks de langere reistijd ontvangen ze nagenoeg hetzelfde bedrag aan boetes. Als die langere reistijd wordt meegenomen valt het boetebedrag van de leaserijder zelfs aanzienlijk lager uit (-33%). 

Lagere schade- en onderhoudskosten
Bovendien zijn zzp`ers met een leaseauto per jaar minder kwijt aan onderhoud en schade dan zzp`ers met een eigen auto. Dit scheelt gemiddeld zo`n 35 euro per jaar. Als de schade- en onderhoudskosten vergeleken zouden worden met het aantal minuten reistijd, dan blijkt dat de jaarlijkse kosten voor leaserijders gemiddeld 37,9 procent lager uitkomen dan bij een zzp`er die met zijn eigen auto reist.