International Car Lease Holding neemt Westlease over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Van Mossel Groep

Het Belgische leasebedrijf Westlease is overgenomen door International Car Lease Holding (ICLH), dat eigendom is van Eric Berkhof, dga Van Mossel Automotive, en de Mandemakers Groep. De activiteiten van het bedrijf zullen onveranderd vanuit vier locaties (twee in België, één in Frankrijk en één in Luxemburg) worden voortgezet en alle medewerkers gaan mee in de overname.

Dichter bij de klant

“De markt in België is veel meer in beweging dan in ons land”, stelt Berkhof. “We zien er veel groeimogelijkheden, zoals bij de lease- als bij de dealertak. We willen graag dichter bij onze klanten aanwezig zijn.”

Westlease richt zich als universele leasemaatschappij vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is in 1982 opgericht en heeft een wagenpark van zo’n 5.200 voertuigen. “Wij geloven dat deze stap ons voortaan in staat stelt om de klant meer te bieden”, aldus Nic Steyeart, managing director van Westlease. 

Behalve Westlease, horen ook Directlease, J&T Autolease en Van Mossel Autolease bij het concern.

International Car Lease Holding neemt Westlease over | Fleet&Mobility

International Car Lease Holding neemt Westlease over

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Foto: Van Mossel Groep

Het Belgische leasebedrijf Westlease is overgenomen door International Car Lease Holding (ICLH), dat eigendom is van Eric Berkhof, dga Van Mossel Automotive, en de Mandemakers Groep. De activiteiten van het bedrijf zullen onveranderd vanuit vier locaties (twee in België, één in Frankrijk en één in Luxemburg) worden voortgezet en alle medewerkers gaan mee in de overname.

Dichter bij de klant

“De markt in België is veel meer in beweging dan in ons land”, stelt Berkhof. “We zien er veel groeimogelijkheden, zoals bij de lease- als bij de dealertak. We willen graag dichter bij onze klanten aanwezig zijn.”

Westlease richt zich als universele leasemaatschappij vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is in 1982 opgericht en heeft een wagenpark van zo’n 5.200 voertuigen. “Wij geloven dat deze stap ons voortaan in staat stelt om de klant meer te bieden”, aldus Nic Steyeart, managing director van Westlease. 

Behalve Westlease, horen ook Directlease, J&T Autolease en Van Mossel Autolease bij het concern.