ABN Amro stapt volledig over op elektrische leaseauto’s

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Binnen vijf jaar moet het volledige leasewagenpark van ABN Amro elektrisch zijn, zo maakt de bank vandaag bekend op de website. Vanaf 1 juli kunnen de medewerkers die toe zijn aan een nieuwe leaseauto, enkel nog kiezen uit EV’s. De bank wil met de omschakeling een bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-emissies.

In 2018 werd in totaal 67 miljoen kilometer gereden met de bijna 2 duizend leaseauto’s van ABN Amro, waarvan 95 procent een verbrandingsmotor had. De CO2-uitstoot hiervan was 11,1 kiloton, meldt de bank. Elektrisch leasen is aantrekkelijk wegens de lage bijtelling. De overheid heeft grote problemen om te voorspellen hoeveel dit de schatkist gaat kosten.

Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden, wil ABN Amro het voor medewerkers ook aantrekkelijker maken om hun eigen auto te laten staan en over te stappen op schonere alternatieven, zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of private lease van een EV.

ABN Amro stapt volledig over op elektrische leaseauto’s | Fleet&Mobility

ABN Amro stapt volledig over op elektrische leaseauto’s

Maarten Maarten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Binnen vijf jaar moet het volledige leasewagenpark van ABN Amro elektrisch zijn, zo maakt de bank vandaag bekend op de website. Vanaf 1 juli kunnen de medewerkers die toe zijn aan een nieuwe leaseauto, enkel nog kiezen uit EV’s. De bank wil met de omschakeling een bijdrage leveren aan het terugdringen van CO2-emissies.

In 2018 werd in totaal 67 miljoen kilometer gereden met de bijna 2 duizend leaseauto’s van ABN Amro, waarvan 95 procent een verbrandingsmotor had. De CO2-uitstoot hiervan was 11,1 kiloton, meldt de bank. Elektrisch leasen is aantrekkelijk wegens de lage bijtelling. De overheid heeft grote problemen om te voorspellen hoeveel dit de schatkist gaat kosten.

Naast de omschakeling op elektrisch leaserijden, wil ABN Amro het voor medewerkers ook aantrekkelijker maken om hun eigen auto te laten staan en over te stappen op schonere alternatieven, zoals het openbaar vervoer, autodeelservice Amber of private lease van een EV.