Share Now breidt EV-vloot uit in Europa

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Share Now wil uitbreiden met deel-EV's. (Foto: Share Now)

Share Now maakt bekend dat het aantal elektrische deelauto’s in de Europese steden gaat uitbreiden naar 4 duizend. Op dit moment zijn er 3.200 elektrische aangedreven auto’s van de in totaal 15.240 deelauto’s van dit bedrijf. De autodeeldienst komt voort uit een fusie tussen Car2Go en Drive Now. Het bedrijf wil dat 25 procent van de Europese vloot voor het einde van het jaar elektrische aangedreven is.

Ook is het bedrijf van plan om voor de zomer zo’n 800 extra smart EQ modellen aan de vloot in Europa toe te voegen. In Amsterdam rijden sinds 2011 350 elektrische smarts rond van Car2go, die nu onderdeel zijn van Share Now. De hoofdstad telt nu ruim 72 duizend gebruikers, waarbij de elektrische smart vooral voor korte ritjes favoriet is.