Alphabet stoot Arval van troon als beste leasemaatschappij

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door Ilisia, voorheen de onderzoekstak van Heliview. Er wordt aan ruim 500 fleetmanagers gevraagd om hun leasemaatschappij te beoordelen. De ondergrens is 30 beoordelingen, waardoor er slechts weinig leasemaatschappijen deelnemen. Dit jaar kwam dit aantal op 11 leasemaatschappijen, waaronder ook Leaseplan, ALD, Multilease, J&T, Dutchlease, VWPFS, Business Lease en Terberg.

De dataset uitbreiden zou te kostbaar zijn, stelt onderzoeker Thanassis Vassiliadis, die meldt dat het onderzoek wel onafhankelijk plaatsvindt. “Ons verdienmodel zit in het onderzoeksrapport, dat bieden we te koop aan.”

Volgens Vassiliadis is de eindscore nipt in het voordeel van Alphabet, dat op een aantal belangrijke aspecten, zoals correctheid en klantvriendelijkheid van medewerkers en het nakomen van afspraken, beter scoorde dan Arval. “De wisseling van de wacht hing ook al even in de lucht: Alphabet kwam in de afgelopen jaren steeds dichterbij”, aldus de onderzoeker.

Alphabet stoot Arval van troon als beste leasemaatschappij | Fleet&Mobility

Alphabet stoot Arval van troon als beste leasemaatschappij

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door Ilisia, voorheen de onderzoekstak van Heliview. Er wordt aan ruim 500 fleetmanagers gevraagd om hun leasemaatschappij te beoordelen. De ondergrens is 30 beoordelingen, waardoor er slechts weinig leasemaatschappijen deelnemen. Dit jaar kwam dit aantal op 11 leasemaatschappijen, waaronder ook Leaseplan, ALD, Multilease, J&T, Dutchlease, VWPFS, Business Lease en Terberg.

De dataset uitbreiden zou te kostbaar zijn, stelt onderzoeker Thanassis Vassiliadis, die meldt dat het onderzoek wel onafhankelijk plaatsvindt. “Ons verdienmodel zit in het onderzoeksrapport, dat bieden we te koop aan.”

Volgens Vassiliadis is de eindscore nipt in het voordeel van Alphabet, dat op een aantal belangrijke aspecten, zoals correctheid en klantvriendelijkheid van medewerkers en het nakomen van afspraken, beter scoorde dan Arval. “De wisseling van de wacht hing ook al even in de lucht: Alphabet kwam in de afgelopen jaren steeds dichterbij”, aldus de onderzoeker.