Arval ziet vloot groeien met 18,5 procent

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
(Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval zag zijn vloot in Nederland met 18,5 procent toenemen, naar 47 duizend auto’s. Dat meldt het bedrijf vandaag. In de businessunit Corporate & International bedroeg de groei 7,6 procent, de rentaldivisie noteerde 28,1 procent groei en de retaildivisie liet een groei van 96,6 procent zien. Deze groei zit vooral in private lease en white labels. Zo haalde Arval vorig jaar onder andere Opel binnen voor het faciliteren van de leaseactiviteiten.

Internationaal groeide de autovloot in 2019 met 9,1 procent, naar 1,3 miljoen auto’s. Arval is actief in 29 landen. Er werden in totaal 380.982 nieuwe contracten gesloten (+8%) en 269.830 auto’s verkocht (+6%).

Evenals ALD, dat vorige week zijn cijfers bekendmaakte, ziet ook Arval een flinke verschuiving in de vloot naar minder milieubelastende auto’s. Het aandeel diesels daalde in Nederland van 22 naar 19 procent en het aandeel EV’s steeg van 800 naar 2700.

Arval ziet vloot groeien met 18,5 procent | Fleet&Mobility

Arval ziet vloot groeien met 18,5 procent

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
(Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval zag zijn vloot in Nederland met 18,5 procent toenemen, naar 47 duizend auto’s. Dat meldt het bedrijf vandaag. In de businessunit Corporate & International bedroeg de groei 7,6 procent, de rentaldivisie noteerde 28,1 procent groei en de retaildivisie liet een groei van 96,6 procent zien. Deze groei zit vooral in private lease en white labels. Zo haalde Arval vorig jaar onder andere Opel binnen voor het faciliteren van de leaseactiviteiten.

Internationaal groeide de autovloot in 2019 met 9,1 procent, naar 1,3 miljoen auto’s. Arval is actief in 29 landen. Er werden in totaal 380.982 nieuwe contracten gesloten (+8%) en 269.830 auto’s verkocht (+6%).

Evenals ALD, dat vorige week zijn cijfers bekendmaakte, ziet ook Arval een flinke verschuiving in de vloot naar minder milieubelastende auto’s. Het aandeel diesels daalde in Nederland van 22 naar 19 procent en het aandeel EV’s steeg van 800 naar 2700.