Kruitbosch stapt in fietsleaseplatform Hellorider

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De leasefiets wordt steeds vaker gebruikt in het woon-werkverkeer. (Foto: Shutterstock)

Dit meldt fabrikant en groothandel Kruitbosch, dat zelf de fietsmerken Cortina en Alpina voert. Begin april is het platform afgesplitst van Fietsenwinkel.nl-moeder International Bike Group (IBG).

Naast Kruitbosch zijn ook investeringsmaatschappij en Stern-aandeelhouder NPM Capital en het management aandeelhouders in Hellorider. Via het fietsplatform komen werkgevers, autoleasemaatschappijen, fietsmerken en fietsdealers samen. Zodra grote autoleasemaatschappijen zich aansluiten, verbindt hellorider ze aan fietsmerken en een sterk dealernetwerk.

Volgens Chris Kruitbosch, algemeen directeur van Kruitbosch, biedt het platform een kans voor individuele fietsdealers om toegang te krijgen tot de markt van leasefietsen. “In de grootzakelijke fietsleasemarkt komen een aantal zaken samen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid en vitaliteit. En natuurlijk de 7%-bijtellingsregeling die het financieel aantrekkelijk maakt voor werknemers om een fiets van de zaak te nemen. De e-bike is een goed mobiliteitsalternatief geworden voor het afleggen van woon-werk afstanden.” Naast de bijtellingsregeling krijgen werknemers dankzij interventie van de RAI Vereniging ook een reiskostenvergoeding.

Kruitbosch stapt in fietsleaseplatform Hellorider | Fleet&Mobility

Kruitbosch stapt in fietsleaseplatform Hellorider

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De leasefiets wordt steeds vaker gebruikt in het woon-werkverkeer. (Foto: Shutterstock)

Dit meldt fabrikant en groothandel Kruitbosch, dat zelf de fietsmerken Cortina en Alpina voert. Begin april is het platform afgesplitst van Fietsenwinkel.nl-moeder International Bike Group (IBG).

Naast Kruitbosch zijn ook investeringsmaatschappij en Stern-aandeelhouder NPM Capital en het management aandeelhouders in Hellorider. Via het fietsplatform komen werkgevers, autoleasemaatschappijen, fietsmerken en fietsdealers samen. Zodra grote autoleasemaatschappijen zich aansluiten, verbindt hellorider ze aan fietsmerken en een sterk dealernetwerk.

Volgens Chris Kruitbosch, algemeen directeur van Kruitbosch, biedt het platform een kans voor individuele fietsdealers om toegang te krijgen tot de markt van leasefietsen. “In de grootzakelijke fietsleasemarkt komen een aantal zaken samen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid en vitaliteit. En natuurlijk de 7%-bijtellingsregeling die het financieel aantrekkelijk maakt voor werknemers om een fiets van de zaak te nemen. De e-bike is een goed mobiliteitsalternatief geworden voor het afleggen van woon-werk afstanden.” Naast de bijtellingsregeling krijgen werknemers dankzij interventie van de RAI Vereniging ook een reiskostenvergoeding.