Leasing en verhuur

Laatste update:

Hyundai werkt met Uber aan e-taxi’s in Amsterdam

Amsterdamse taxichauffeurs die gebruik maken van de Uber-app kunnen ondersteuning krijgen bij de aanschaf van een Hyundai Kona. (Foto: Shutterstock)

Importeur Hyundai Nederland en taxidienst Uber gaat samenwerken bij de uitrol van elektrische taxi’s in Amsterdam.

Dankzij de samenwerking moet het voor taxichauffeurs, die gebruik maken van een Uber-app, minder kostbaar worden om de overstap naar een elektrische auto te maken. De auto’s die in aanmerking komen zijn de elektrische modellen Kona en Ioniq. Dat maakt de importeur bekend.

Voor Hyundai is dit een manier om een deel van Kona’s te verkopen die nog op voorraad staan. Eerder dit jaar meldde Automotive dat de importeur circa tweeduizend geregistreerde Kona’s in de haven van Rotterdam heeft staan.

De taxidienst streeft er naar dat in 2025 alle taxiritten in de hoofdstad elektrisch verreden worden. In 2040 moet dit gelden voor het totaal aantal taxiritten wereldwijd. Momenteel rijden er 4 duizend taxichauffeurs in Amsterdam, die gebruiken maken van de Uber-app. Om de chauffeurs te faciliteren, probeert het bedrijf korting te bedingen bij autofabrikanten, zoals Hyundai, en komen er leasemogelijkheden. Passagiers krijgen 2 euro korting op ritten met een elektrische taxi (Uber Green).

Alleen EV

Hyundai heeft het voornemen om in 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. In 2025 is het doel gesteld op een wereldwijde verkoop van 560 duizend elektrische auto’s per jaar. Waar deze cijfers optimistisch zijn, heeft de fabrikant wel met tegenslag te maken gehad. Zo moest het onlangs voor de tweede keer een recall doorvoeren voor de Hyundai Kona vanwege brandgevaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Hyundai werkt met Uber aan e-taxi’s in Amsterdam | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Hyundai werkt met Uber aan e-taxi’s in Amsterdam

Amsterdamse taxichauffeurs die gebruik maken van de Uber-app kunnen ondersteuning krijgen bij de aanschaf van een Hyundai Kona. (Foto: Shutterstock)

Importeur Hyundai Nederland en taxidienst Uber gaat samenwerken bij de uitrol van elektrische taxi’s in Amsterdam.

Dankzij de samenwerking moet het voor taxichauffeurs, die gebruik maken van een Uber-app, minder kostbaar worden om de overstap naar een elektrische auto te maken. De auto’s die in aanmerking komen zijn de elektrische modellen Kona en Ioniq. Dat maakt de importeur bekend.

Voor Hyundai is dit een manier om een deel van Kona’s te verkopen die nog op voorraad staan. Eerder dit jaar meldde Automotive dat de importeur circa tweeduizend geregistreerde Kona’s in de haven van Rotterdam heeft staan.

De taxidienst streeft er naar dat in 2025 alle taxiritten in de hoofdstad elektrisch verreden worden. In 2040 moet dit gelden voor het totaal aantal taxiritten wereldwijd. Momenteel rijden er 4 duizend taxichauffeurs in Amsterdam, die gebruiken maken van de Uber-app. Om de chauffeurs te faciliteren, probeert het bedrijf korting te bedingen bij autofabrikanten, zoals Hyundai, en komen er leasemogelijkheden. Passagiers krijgen 2 euro korting op ritten met een elektrische taxi (Uber Green).

Alleen EV

Hyundai heeft het voornemen om in 2040 alleen nog maar elektrische auto’s te verkopen. In 2025 is het doel gesteld op een wereldwijde verkoop van 560 duizend elektrische auto’s per jaar. Waar deze cijfers optimistisch zijn, heeft de fabrikant wel met tegenslag te maken gehad. Zo moest het onlangs voor de tweede keer een recall doorvoeren voor de Hyundai Kona vanwege brandgevaar.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos