Leasing en verhuur

Laatste update:

Mistergreen breidt uit naar Denemarken

Mistergreen heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Denemarken. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Mistergreen heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Denemarken. Dat deed het eerder naar België. Dat meldt de leasemaatschappij vandaag. 

Met een vloot van 300 Tesla’s in 2022 hoopt het bedrijf binnen 5 jaar 10 procent van het marktaandeel van Tesla in Denemarken te realiseren. Carsten Laursen is aangesteld als country manager voor de Deense activiteiten van Mistergreen. Met de uitbreiding naar Scandinavië geeft de leasemaatschappij invulling aan zijn internationale ambities, zegt ceo Mark Schreurs van Mistergeen. “In Denemarken zien we kansen, omdat de markt daar nog niet verzadigd is. We verwachten dat het aandeel elektrische auto’s door veranderde wetgeving fors zal stijgen”, aldus Schreurs.

Aanschafbelasting

Zo werd onlangs een aanschafbelasting op elektrische auto’s tot 500 duizend kroon (ruim 67 duizend euro) afgeschaft in Denemarken. Daarnaast ontvangen eigenaren van een EV jaarlijks een teruggave van de Deense Belastingdienst.

Mistergreen, dat een vlootomvang van 3.500 elektrische leaseauto’s heeft, neemt positie 28 in op de Automotive Leasemaatschappij Top 60.Bestel het naslagwerk hier.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos
Mistergreen breidt uit naar Denemarken | Fleet&Mobility
Leasing en verhuur

Laatste update:

Mistergreen breidt uit naar Denemarken

Mistergreen heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Denemarken. (Foto: Shutterstock)

Leasemaatschappij Mistergreen heeft zijn activiteiten uitgebreid naar Denemarken. Dat deed het eerder naar België. Dat meldt de leasemaatschappij vandaag. 

Met een vloot van 300 Tesla’s in 2022 hoopt het bedrijf binnen 5 jaar 10 procent van het marktaandeel van Tesla in Denemarken te realiseren. Carsten Laursen is aangesteld als country manager voor de Deense activiteiten van Mistergreen. Met de uitbreiding naar Scandinavië geeft de leasemaatschappij invulling aan zijn internationale ambities, zegt ceo Mark Schreurs van Mistergeen. “In Denemarken zien we kansen, omdat de markt daar nog niet verzadigd is. We verwachten dat het aandeel elektrische auto’s door veranderde wetgeving fors zal stijgen”, aldus Schreurs.

Aanschafbelasting

Zo werd onlangs een aanschafbelasting op elektrische auto’s tot 500 duizend kroon (ruim 67 duizend euro) afgeschaft in Denemarken. Daarnaast ontvangen eigenaren van een EV jaarlijks een teruggave van de Deense Belastingdienst.

Mistergreen, dat een vlootomvang van 3.500 elektrische leaseauto’s heeft, neemt positie 28 in op de Automotive Leasemaatschappij Top 60.Bestel het naslagwerk hier.

Deel dit item

Dit artikel is geschreven door

Jeroen Vos