Bluekens aangesteld als BYD-dealer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: BYD

Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat van BYD zowel bestelwagens als trucks verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. 

“BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij ziet ook al de markten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” 

Bluekens zag vorig zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.

Bluekens aangesteld als BYD-dealer | Fleet&Mobility

Bluekens aangesteld als BYD-dealer

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: BYD

Bluekens, dat onder meer Volvo personenwagens en trucks verkoopt, gaat van BYD zowel bestelwagens als trucks verkopen. Bluekens Group en BYD werken al sinds 2007 samen op het gebied van elektrische bussen. 

“BYD is in veel opzichten een waardevolle toevoeging aan de Nederlandse markt,” zegt Gert-Jan Jonker, general manager van Bluekens EV. Hij ziet ook al de markten waarvoor de elektrische voertuigen van BYD ingezet kunnen worden. “De bestelwagens en vrachtwagens zijn vooral efficiënt voor de activiteiten van retailers, post- en pakketbedrijven en logistieke dienstverleners.” 

Bluekens zag vorig zijn importeurschap van Streetscooter beëindigd worden nadat eigenaar DHL besloot met de productie van het voertuig te stoppen.