Deelautoplatform Arval en Ridecell volgende maand naar Nederland

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Arval en Ridecell lanceren deelautoplatform Arval Car Sharing. (Foto: Arval)

In de tweede helft van 2022 moeten andere Europese landen volgen.

Mobiliteitsprovider

Het doel van het platform is om de deelautovloot van de leasemaatschappij jaarlijks met 50 procent te laten groeien. De opzet van het deelautoplatform past binnen het vijfjarenplan Arval Beyond van de leasemaatschappij, waarin het wil transformeren naar een mobiliteitsprovider  die meerdere vervoersmiddelen en mogelijkheden aanbiedt naast de auto. Volgens Alain van Groenendael, ceo van Arval, is Ridecell een goede partner voor de opzet van een deelautoplatform. “Met zijn autodeeloplossingen levert Ridecell een belangrijke bijdrage aan onze langetermijn doelstellingen”, zo meldt hij in het vandaag door Arval International verstuurde persbericht.

Het deelautoplatform is geïntegreerd in de Arval Mobility App waardoor werknemers via een reserveringssysteem deelauto’s reserveren zonder de wagenparkbeheerder in te schakelen.

Sinds 2013

In Nederland biedt de leasemaatschappij al sinds 2013 deelauto’s aan, zegt Frans van der Vegt, head of communication bij Arval. “In eerste instantie was onze partner Otakeys, daarna werkten wij samen met Net&Com en nu stappen wij dus over naar Ridecell”, aldus Van der Vegt. De huidige klanten worden omgezet naar het nieuwe deelplatform. De Nederlandse deelvloot van Arval omvat 100 deelauto’s, waarbij Van der Vegt stelt dat groei van de vloot ook in ons land mogelijk is. “Wij verwachten dat onze deelvloot in Nederland in 2022 zelfs harder gaat groeien dan 50 procent.”

Arval voegde eerder verhuuropties aan zijn dienstenpakket toe dankzij een samenwerking met autoverhuurbedrijf Sixt.Arval staat op de 7e positie in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.

Deelautoplatform Arval en Ridecell volgende maand naar Nederland | Fleet&Mobility

Deelautoplatform Arval en Ridecell volgende maand naar Nederland

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Arval en Ridecell lanceren deelautoplatform Arval Car Sharing. (Foto: Arval)

In de tweede helft van 2022 moeten andere Europese landen volgen.

Mobiliteitsprovider

Het doel van het platform is om de deelautovloot van de leasemaatschappij jaarlijks met 50 procent te laten groeien. De opzet van het deelautoplatform past binnen het vijfjarenplan Arval Beyond van de leasemaatschappij, waarin het wil transformeren naar een mobiliteitsprovider  die meerdere vervoersmiddelen en mogelijkheden aanbiedt naast de auto. Volgens Alain van Groenendael, ceo van Arval, is Ridecell een goede partner voor de opzet van een deelautoplatform. “Met zijn autodeeloplossingen levert Ridecell een belangrijke bijdrage aan onze langetermijn doelstellingen”, zo meldt hij in het vandaag door Arval International verstuurde persbericht.

Het deelautoplatform is geïntegreerd in de Arval Mobility App waardoor werknemers via een reserveringssysteem deelauto’s reserveren zonder de wagenparkbeheerder in te schakelen.

Sinds 2013

In Nederland biedt de leasemaatschappij al sinds 2013 deelauto’s aan, zegt Frans van der Vegt, head of communication bij Arval. “In eerste instantie was onze partner Otakeys, daarna werkten wij samen met Net&Com en nu stappen wij dus over naar Ridecell”, aldus Van der Vegt. De huidige klanten worden omgezet naar het nieuwe deelplatform. De Nederlandse deelvloot van Arval omvat 100 deelauto’s, waarbij Van der Vegt stelt dat groei van de vloot ook in ons land mogelijk is. “Wij verwachten dat onze deelvloot in Nederland in 2022 zelfs harder gaat groeien dan 50 procent.”

Arval voegde eerder verhuuropties aan zijn dienstenpakket toe dankzij een samenwerking met autoverhuurbedrijf Sixt.Arval staat op de 7e positie in de Automotive Leasemaatschappij Top 60.