Leaseregistraties 13 procent lager, Kia Niro meest geregistreerd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Kia Niro. (Foto: Kia)

Dat blijkt uit cijfers van RDC. 

Volkswagen was het meest geregistreerde merk, maar zag zijn marktaandeel met 21 procent dalen. Het merk had meer dan andere merken last van leveringsproblemen als gevolg van het mondiale tekort aan chips. Kia eindigde op de tweede plek, Skoda claimt de derde plek. 

Bij de modellen eindigt de Kia Niro bovenaan. Tachtig procent van de Niro-registraties betreft de elektrische variant.

Vorig jaar werd de lijst nog gedomineerd door elektrische auto’s, maar dit jaar zijn het de Polo en Picanto die de top drie vervolmaken en staan er vijf modellen in de top tien die uitsluitend met brandstofmotor verkrijgbaar zijn. De Volkswagen ID.4 staat op plek 12 (2.868 registraties) en de Mustang Mach-E op plek 15 met 2.532 stuks. De hoogst genoteerde Tesla is de Model Y op plek 33 met 1.524 stuks.

Lees meer op Automotive-online.nl.

Leaseregistraties 13 procent lager, Kia Niro meest geregistreerd | Fleet&Mobility

Leaseregistraties 13 procent lager, Kia Niro meest geregistreerd

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
De Kia Niro. (Foto: Kia)

Dat blijkt uit cijfers van RDC. 

Volkswagen was het meest geregistreerde merk, maar zag zijn marktaandeel met 21 procent dalen. Het merk had meer dan andere merken last van leveringsproblemen als gevolg van het mondiale tekort aan chips. Kia eindigde op de tweede plek, Skoda claimt de derde plek. 

Bij de modellen eindigt de Kia Niro bovenaan. Tachtig procent van de Niro-registraties betreft de elektrische variant.

Vorig jaar werd de lijst nog gedomineerd door elektrische auto’s, maar dit jaar zijn het de Polo en Picanto die de top drie vervolmaken en staan er vijf modellen in de top tien die uitsluitend met brandstofmotor verkrijgbaar zijn. De Volkswagen ID.4 staat op plek 12 (2.868 registraties) en de Mustang Mach-E op plek 15 met 2.532 stuks. De hoogst genoteerde Tesla is de Model Y op plek 33 met 1.524 stuks.

Lees meer op Automotive-online.nl.