Autoverhuurder Enterprise realiseert recordomzet van ruim 30 miljard euro

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In augustus heeft het bedrijf nog 30 Lynk & Co's toegevoegd aan zijn vloot. (foto: Enterprise)

In Nederland is Enterprise sinds 2013 actief en onder leiding van Thomas Wolters onder de noemer Enterprise Car Sharing & Rental met vier vestigingen in de regio Amsterdam. Daarnaast heeft Enterprise een vestiging bij Eindhoven Airport en in het centrum van Maastricht. De totale vloot in Nederland is sinds begin dit jaar gegroeid van 750 naar 1.200 personenauto’s. Het bedrijf maakt geen winstcijfers bekend.

2,1 miljoen auto’s

Wereldwijd nam het aantal voertuigen van Enterprise Holdings afgelopen jaar met 250 duizend stuks toe tot 2,1 miljoen. Die worden verhuurd en gedeeld vanuit tienduizend vestigingen in bijna honderd landen. Het totaal van 2,1 miljoen auto’s is hoger dan voor de uitbraak van de coronapandemie. Enterprise Holdings schrijft de sterke omzetgroei in boekjaar 2022 voornamelijk toe aan de significant hogere consumentenvraag in Noord-Amerika en Europa, met vooral langere huurperiodes dan in het voorgaande jaar. 

In augustus voegde het bedrijf nog 30 Lynk & Co’s toe aan zijn vloot in Nederland.

Autoverhuurder Enterprise realiseert recordomzet van ruim 30 miljard euro | Fleet&Mobility

Autoverhuurder Enterprise realiseert recordomzet van ruim 30 miljard euro

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
In augustus heeft het bedrijf nog 30 Lynk & Co's toegevoegd aan zijn vloot. (foto: Enterprise)

In Nederland is Enterprise sinds 2013 actief en onder leiding van Thomas Wolters onder de noemer Enterprise Car Sharing & Rental met vier vestigingen in de regio Amsterdam. Daarnaast heeft Enterprise een vestiging bij Eindhoven Airport en in het centrum van Maastricht. De totale vloot in Nederland is sinds begin dit jaar gegroeid van 750 naar 1.200 personenauto’s. Het bedrijf maakt geen winstcijfers bekend.

2,1 miljoen auto’s

Wereldwijd nam het aantal voertuigen van Enterprise Holdings afgelopen jaar met 250 duizend stuks toe tot 2,1 miljoen. Die worden verhuurd en gedeeld vanuit tienduizend vestigingen in bijna honderd landen. Het totaal van 2,1 miljoen auto’s is hoger dan voor de uitbraak van de coronapandemie. Enterprise Holdings schrijft de sterke omzetgroei in boekjaar 2022 voornamelijk toe aan de significant hogere consumentenvraag in Noord-Amerika en Europa, met vooral langere huurperiodes dan in het voorgaande jaar. 

In augustus voegde het bedrijf nog 30 Lynk & Co’s toe aan zijn vloot in Nederland.