Gelderland investeert half miljoen in oplaadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 62 gemeenten komen openbare oplaadpunten voor particulieren en voor bedrijven die geen mogelijkheid hebben een laadpaal op eigen terrein te plaatsen. Cofely won de aanbesteding voor het plaatsen, beheer en de exploitatie van de palen. Zij hebben de laadpalen samen met laadpaalleverancier EV-Box ontwikkeld.

Vast tarief
Het bedrag komt uit het budget van het Rijk voor het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

In Gelderland rijden nu al meer dan 7.000 elektrische auto’s rond. Cofely garandeert een vast tarief voor het opladen en garandeert dat de oplaadpunten zeker tien jaar lang in bedrijf zijn. Wanneer alle palen geplaatst moeten zijn is niet bekend.

Onlangs was er commotie rondom oplaadpunten van EVnet die fors duurder waren geworden. Dat kwam doordat EVnet voorheen geen kosten in rekening bracht voor het beheer en onderhoud van de laadpunten en dat sinds deze maand wel is gaan doen. 

Gelderland investeert half miljoen in oplaadpunten | Fleet&Mobility

Gelderland investeert half miljoen in oplaadpunten

Redactie Redactie
• Laatste update:

In 62 gemeenten komen openbare oplaadpunten voor particulieren en voor bedrijven die geen mogelijkheid hebben een laadpaal op eigen terrein te plaatsen. Cofely won de aanbesteding voor het plaatsen, beheer en de exploitatie van de palen. Zij hebben de laadpalen samen met laadpaalleverancier EV-Box ontwikkeld.

Vast tarief
Het bedrag komt uit het budget van het Rijk voor het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

In Gelderland rijden nu al meer dan 7.000 elektrische auto’s rond. Cofely garandeert een vast tarief voor het opladen en garandeert dat de oplaadpunten zeker tien jaar lang in bedrijf zijn. Wanneer alle palen geplaatst moeten zijn is niet bekend.

Onlangs was er commotie rondom oplaadpunten van EVnet die fors duurder waren geworden. Dat kwam doordat EVnet voorheen geen kosten in rekening bracht voor het beheer en onderhoud van de laadpunten en dat sinds deze maand wel is gaan doen.