Ecocare vervangt kapotte laadpalen The New Motion

Redactie Redactie
• Laatste update:

Met deze opdracht worden vooral de defecte laadpalen van The New Motion vervangen. Op 1 augustus moeten de eerste dertig laadpalen in Nederland geplaatst zijn, na de bouwvak start het bedrijf met het plaatsen van de laatste dertig in België. “Deze week worden de eerste vijf snelladers in Nederland geplaatst”, aldus Dennis van der Werff, directeur van Ecocare Milieutechniek.

Allego is een werkmaatschappij van Alliander en beheert in samenwerking met Ecocare en Efacec de laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Allego is de eigenaar en de beheerder van deze snelladers, Ecocare importeert ze en Efacec fabriceert de palen.

Miljoenen
Onlangs kreeg Ecocare Milieutechniek ook al de miljoenenopdracht voor de realisatie van de geplande 201 snellaadstations gegund van Fastned.

The New Motion is aanbieder van oplaaddiensten en mede-investeerder in de laadstations. Sheila Struyck, commercieel directeur van The New Motion, legt uit dat het een service aan de rijders van elektrische auto’s is. “Wij vinden snelladen belangrijk en hebben mee-geïnvesteerd omdat we tweederde van de berijders van een elektrische auto als klant hebben. 90% van de laadsessies vindt thuis plaats, 10% onderweg. Dan moet er wel een landelijk dekkend betrouwbaar netwerk zijn.”