Allego wint Amsterdamse snellaadtender

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de gemeente Amsterdam.

De locaties voor de snelladers worden bepaald in overleg tussen de gemeente, Allego en het bedrijfsleven, met in het bijzonder de taxibranche die veel met EV’s rijden in de stad. In oktober had de gemeente een aanbesteding uitgeschreven.

Allego won in augustus ook al de tender om 200 publieke laadpalen te plaatsen in de Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E).

Deze uitbreiding is het gevolg van een reeks afspraken die de stad maakt met het bedrijfsleven over maatregelen om in 2025 zoveel mogelijk verkeer in Amsterdam uitstootvrij te hebben. Naast de aanleg van een openbaar laadnetwerk en een snellaadnetwerk is er ook een aanschafsubsidie voor EV’s en zijn er milieuzones in de stad, waaronder een milieuzone voor vervuilende tweewielers.

De snelladers leveren 100 procent groene stroom van lokale en regionale kleine producenten van windenergie.

In januari worden de eerste twee snelladers geplaatst bij de wachtplekken van de taxistandplaats bij het Centraal Station. Daar kunnen dan vier taxi’s tegelijkertijd laden. Bovendien krijgen schone taxi’s (EV, groen gas en phev) daar voorrang bij de opstapplekken.

Allego wint Amsterdamse snellaadtender | Fleet&Mobility

Allego wint Amsterdamse snellaadtender

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt de gemeente Amsterdam.

De locaties voor de snelladers worden bepaald in overleg tussen de gemeente, Allego en het bedrijfsleven, met in het bijzonder de taxibranche die veel met EV’s rijden in de stad. In oktober had de gemeente een aanbesteding uitgeschreven.

Allego won in augustus ook al de tender om 200 publieke laadpalen te plaatsen in de Metropoolregio Amsterdam Elektrisch (MRA-E).

Deze uitbreiding is het gevolg van een reeks afspraken die de stad maakt met het bedrijfsleven over maatregelen om in 2025 zoveel mogelijk verkeer in Amsterdam uitstootvrij te hebben. Naast de aanleg van een openbaar laadnetwerk en een snellaadnetwerk is er ook een aanschafsubsidie voor EV’s en zijn er milieuzones in de stad, waaronder een milieuzone voor vervuilende tweewielers.

De snelladers leveren 100 procent groene stroom van lokale en regionale kleine producenten van windenergie.

In januari worden de eerste twee snelladers geplaatst bij de wachtplekken van de taxistandplaats bij het Centraal Station. Daar kunnen dan vier taxi’s tegelijkertijd laden. Bovendien krijgen schone taxi’s (EV, groen gas en phev) daar voorrang bij de opstapplekken.