Allego lanceert laadpaal betaalapp

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Allego.

Automobilisten kunnen met hun telefoon betalen als zij geen laadabonnement hebben: direct payment. Dit is onder andere handig voor EV-rijders uit het buitenland, die vaak niet met hun pas kunnen laden in Nederland.

Daarnaast kunnen gebruikers met de app een laadpunt vinden en monitoren, maar ook actuele informatie krijgen over de status van het laden. Ook kunnen zij een sessie starten en stoppen. Er is te zien via Smoov hoeveel mensen een bepaalde laadpaal monitoren en je krijgt een melding als je laadsessie afgerond is en anderen ook willen laden. De wachtenden krijgen een bericht dat deze vrijgekomen is.

Het was de wens van Anja van Niersen, ceo van Allego, om iedere e-rijder – met of zonder laadpas uit binnen- of buitenland – te laten laden. “Je hebt geen tal van laadpasjes en apps meer nodig, want Smoov combineert zoveel mogelijk van de bestaande diensten voor je. Binnenkort kun je Smoov ook gebruiken op Allego laadpunten in België en Duitsland.”

Allego timmert hard aan de weg, onlangs won het nog een snellaadtender van de gemeente Amsterdam en een tender voor 200 `gewone` laadpalen.

Allego lanceert laadpaal betaalapp | Fleet&Mobility

Allego lanceert laadpaal betaalapp

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt Allego.

Automobilisten kunnen met hun telefoon betalen als zij geen laadabonnement hebben: direct payment. Dit is onder andere handig voor EV-rijders uit het buitenland, die vaak niet met hun pas kunnen laden in Nederland.

Daarnaast kunnen gebruikers met de app een laadpunt vinden en monitoren, maar ook actuele informatie krijgen over de status van het laden. Ook kunnen zij een sessie starten en stoppen. Er is te zien via Smoov hoeveel mensen een bepaalde laadpaal monitoren en je krijgt een melding als je laadsessie afgerond is en anderen ook willen laden. De wachtenden krijgen een bericht dat deze vrijgekomen is.

Het was de wens van Anja van Niersen, ceo van Allego, om iedere e-rijder – met of zonder laadpas uit binnen- of buitenland – te laten laden. “Je hebt geen tal van laadpasjes en apps meer nodig, want Smoov combineert zoveel mogelijk van de bestaande diensten voor je. Binnenkort kun je Smoov ook gebruiken op Allego laadpunten in België en Duitsland.”

Allego timmert hard aan de weg, onlangs won het nog een snellaadtender van de gemeente Amsterdam en een tender voor 200 `gewone` laadpalen.