‘VW’s Moia gaat concurrentie aan met Uber’

Maarten Maarten
• Laatste update:
De nieuwe elektrische personenbus van Volkswagen (foto: VW)

Dit meldt Autonews.

Moia onthulde een elektrische minivan met zes zitplaatsen voor passagiers, voorzien van leeslampen, internet en usb-poorten. Komend jaar moeten de eerste 200 busjes in Hamburg rijden. Het is de bedoeling dat er in de Duitse stad uiteindelijk duizend gaan rijden als een luxe taxi en carpool service. De service is via een app door consumenten te bestellen en wordt hiermee een rechtstreekse concurrent van Uber.

Moia heeft de ambitie om zijn service internationaal uit te bouwen. Het bedrijf wil in 2025 vervanging bieden voor een miljoen auto’s in Europese en Amerikaanse steden. Moia gaat zijn service aan particulieren bieden, maar ook aan fleetowners en gemeenten.