Louwman koopt Mercedes- en Peugeot-dealer Automotions

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Louwman Dealer Groep

De gezamenlijke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Louwman. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De medewerkers van Automotions gaan mee naar de Louwman Dealer Groep.

Schaalgrootte

Automotions breidde sinds 2007 onder de leiding van Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok het verzorgingsgebied uit door overnames van andere dealerbedrijven. In 2019 werd een deel van de activiteiten verkocht aan de Van Mossel Groep. Nu worden de resterende activiteiten dus overgenomen door Louwman. “Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen automotive die ons tot deze overname hebben doen besluiten”, aldus mededirecteur Lennard van Oeveren. “Beide merken hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Louwman Group zien we de toekomst voor de merken Mercedes-Benz en Peugeot dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

“Met deze overname bouwen we als Louwman verder aan onze retailstrategie. Onze positie in Mercedes-Benz en Peugeot wordt verder vergroot. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep. Het bedrijf doopte begin dit jaar ook de namen van Mercedes-dealer Rüttchen en Peugeot-dealer Blauwendaal, beide overgenomen in 2016, om tot Louwman.

Louwman koopt Mercedes- en Peugeot-dealer Automotions | Fleet&Mobility

Louwman koopt Mercedes- en Peugeot-dealer Automotions

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Louwman Dealer Groep

De gezamenlijke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam Louwman. Het gaat om de Mercedes-Benz-vestigingen in Goes, Roosendaal en Terneuzen. Voor Peugeot gaat het om de vestigingen in Breda, Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes en Terneuzen. De medewerkers van Automotions gaan mee naar de Louwman Dealer Groep.

Schaalgrootte

Automotions breidde sinds 2007 onder de leiding van Lennard van Oeveren en Jeroen Gelok het verzorgingsgebied uit door overnames van andere dealerbedrijven. In 2019 werd een deel van de activiteiten verkocht aan de Van Mossel Groep. Nu worden de resterende activiteiten dus overgenomen door Louwman. “Het zijn de toekomstontwikkelingen binnen automotive die ons tot deze overname hebben doen besluiten”, aldus mededirecteur Lennard van Oeveren. “Beide merken hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Louwman Group zien we de toekomst voor de merken Mercedes-Benz en Peugeot dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

“Met deze overname bouwen we als Louwman verder aan onze retailstrategie. Onze positie in Mercedes-Benz en Peugeot wordt verder vergroot. De overname biedt ook kansen op schaalvoordelen”, aldus Marco Broere, algemeen directeur Louwman Dealer Groep. Het bedrijf doopte begin dit jaar ook de namen van Mercedes-dealer Rüttchen en Peugeot-dealer Blauwendaal, beide overgenomen in 2016, om tot Louwman.