Infrastructuur Overig

Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen (foto: Green Caravan)

Startup Green Caravan start in samenwerking met Mobility Lab in 2023 met een fossiel-vrije oplaadhub voor elektrische auto’s en vrachtwagens. De hub draait volledig op zonne-energie. Als de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen, dat anders zou worden afgefakkeld.

Het doel van de hub is de vermindering van de druk op het overspannen Nederlandse elektriciteitsnet. Ook wil het bedrijf fossielvrij laden de norm maken aangezien groene stroom uit het net maar deels echt groen is, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of zeven trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 zes hubs operationeel te hebben. Om het eerste laadpunt te realiseren, gaat het bedrijf samenwerken met Mobility Lab. Mobility Lab heeft als doel de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen via investeringen in startups.

Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept | Fleet&Mobility
Infrastructuur Overig

Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen (foto: Green Caravan)

Startup Green Caravan start in samenwerking met Mobility Lab in 2023 met een fossiel-vrije oplaadhub voor elektrische auto’s en vrachtwagens. De hub draait volledig op zonne-energie. Als de zon niet schijnt, schakelt de hub over op biogas uit rioleringen, dat anders zou worden afgefakkeld.

Het doel van de hub is de vermindering van de druk op het overspannen Nederlandse elektriciteitsnet. Ook wil het bedrijf fossielvrij laden de norm maken aangezien groene stroom uit het net maar deels echt groen is, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of zeven trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 zes hubs operationeel te hebben. Om het eerste laadpunt te realiseren, gaat het bedrijf samenwerken met Mobility Lab. Mobility Lab heeft als doel de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen via investeringen in startups.