Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen (foto: Green Caravan)

Het doel van de hub is de vermindering van de druk op het overspannen Nederlandse elektriciteitsnet. Ook wil het bedrijf fossielvrij laden de norm maken aangezien groene stroom uit het net maar deels echt groen is, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of zeven trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 zes hubs operationeel te hebben. Om het eerste laadpunt te realiseren, gaat het bedrijf samenwerken met Mobility Lab. Mobility Lab heeft als doel de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen via investeringen in startups.

Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept | Fleet&Mobility

Green Caravan lanceert fossielvrij laadpleinconcept

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of 7 trucks bedienen (foto: Green Caravan)

Het doel van de hub is de vermindering van de druk op het overspannen Nederlandse elektriciteitsnet. Ook wil het bedrijf fossielvrij laden de norm maken aangezien groene stroom uit het net maar deels echt groen is, zo stelt het bedrijf in een persbericht.

Dit eerste laadpunt kan per dag 35 auto’s of zeven trucks bedienen. De ambitie is om eind 2024 zes hubs operationeel te hebben. Om het eerste laadpunt te realiseren, gaat het bedrijf samenwerken met Mobility Lab. Mobility Lab heeft als doel de mobiliteit te verbeteren en te verduurzamen via investeringen in startups.