Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 1)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De Ford E-Transit is genomineerd voor de prijs. (Foto: Ford)

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. De importeurs hebben hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag op 29 september.

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? Dit zijn de eerste drie genomineerden, in alfabetische volgorde.

Ford E-Transit

De grote Transit is de eerste bedrijfswagen van Ford die met een volledig elektrische aandrijflijn beschikbaar is. De E-Transit maakt indruk met een aantal unieke features zoals Pro Power Onboard, waarmee elektrisch gereedschap direct van stroom kan worden voorzien, en de telematicadiensten van Ford Pro die de downtime moeten minimaliseren. Met het accupakket van 68 kWh heeft de E-Transit een bereik van 317 kilometer. Beluister hier de podcast die we maakten met Emil Bos, commercieel directeur bedrijfswagens Ford

Ford Transit Connect

De Transit Connect is al jaren een vaste waarde voor ondernemend Nederland. Het huidige model levert een maximale laadruimte van 3,6 vierkante meter en een laadvermogen van 915 kilo. De besteller is alleen leverbaar met dieselmotoren. De volgende generatie van de Transit Connect zal gebaseerd zijn op de Volkswagen Caddy.

MAN TGE

Een opvallende bus, deze TGE van MAN. Een ouderwets dikke diesel, op basis van de Volkswagen Crafter, met vermogens tot 180 pk en 410 Nm koppel. Qua doelgroep richt MAN zich met de TGE vooral op de zelfstandig ondernemer die zichzelf wil verwennen met een luxe bestelauto. Het truck-DNA van MAN zien we terug in het interieur dat onder andere is voorzien van een geveerde chauffeursstoel. Daarnaast kunnen MAN-rijders gebruik maken van een servicenetwerk dat gewend is klaar te staan bij problemen.

Kom ook naar de Fleet Expo op 23 november! Aanmelden kan hier

Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 1) | Fleet&Mobility

Bestelauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 1)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
De Ford E-Transit is genomineerd voor de prijs. (Foto: Ford)

Op 23 november organiseert AM de Fleet Expo, een toonaangevend evenement in het kader van de mobiliteitsuitdagingen waar fleetowners en leasemaatschappijen voor staan. Feestelijk onderdeel van deze dag is de onthulling van de Bestelauto van het Jaar 2023. De importeurs hebben hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag op 29 september.

Inmiddels is de top 10 van genomineerde auto’s vastgesteld door de vakjury. Welke auto volgt de Toyota Proace Electric op? Dit zijn de eerste drie genomineerden, in alfabetische volgorde.

Ford E-Transit

De grote Transit is de eerste bedrijfswagen van Ford die met een volledig elektrische aandrijflijn beschikbaar is. De E-Transit maakt indruk met een aantal unieke features zoals Pro Power Onboard, waarmee elektrisch gereedschap direct van stroom kan worden voorzien, en de telematicadiensten van Ford Pro die de downtime moeten minimaliseren. Met het accupakket van 68 kWh heeft de E-Transit een bereik van 317 kilometer. Beluister hier de podcast die we maakten met Emil Bos, commercieel directeur bedrijfswagens Ford

Ford Transit Connect

De Transit Connect is al jaren een vaste waarde voor ondernemend Nederland. Het huidige model levert een maximale laadruimte van 3,6 vierkante meter en een laadvermogen van 915 kilo. De besteller is alleen leverbaar met dieselmotoren. De volgende generatie van de Transit Connect zal gebaseerd zijn op de Volkswagen Caddy.

MAN TGE

Een opvallende bus, deze TGE van MAN. Een ouderwets dikke diesel, op basis van de Volkswagen Crafter, met vermogens tot 180 pk en 410 Nm koppel. Qua doelgroep richt MAN zich met de TGE vooral op de zelfstandig ondernemer die zichzelf wil verwennen met een luxe bestelauto. Het truck-DNA van MAN zien we terug in het interieur dat onder andere is voorzien van een geveerde chauffeursstoel. Daarnaast kunnen MAN-rijders gebruik maken van een servicenetwerk dat gewend is klaar te staan bij problemen.

Kom ook naar de Fleet Expo op 23 november! Aanmelden kan hier